Policijska postaja Ravne na Koroškem je v sodelovanju z IPA RK Koroška, v soboto, 22. 3. 2008, organizirala turnir trojk v košarki, ki je potekal v telovadnici osnovne šole Franja Goloba na Prevaljah.

Vabilu se je odzvala večina policijskih postaj na Koroškem, na turnirju pa je tekmovala tudi ekipa policijske uprave Slovenj Gradec, za katero je igral tudi direktor, mag. Jurij Ferme. Letošnji turnir, ki je bil izpeljan na zelo visokem nivoju, je bil že dvanajsti po vrsti, kar je najlepši dokaz, da je veliko zanimanje za košarko med policisti na Koroškem.

Vse sodelujoče ekipe so igrale medsebojna srečanja, na koncu turnirja, ki se je igral po pravilih ulične košarke, pa je zmagala ekipa, ki je osvojila največ točk. Zmagovalci letošnjega turnirja so postali policisti PP Slovenj Gradec, ki so osvojili tudi prehodni pokal, drugo mesto je osvojila ekipa PP Ravne, tretje mesto pa je presenetljivo osvojila ekipa PU Slovenj Gradec. Po končanem turnirju je potekalo družabno srečanje ter podelitev priznanj in pokalov v gostišču Krebs v Mežici.


Nekaj utrinkov s tekmovanja:

080328-Kosarka01

Zbor ekip pred telovadnico OŠ Franja Goloba

 

080328-Kosarka02

Razlaga pravil pred začetkom turnirja

 

080328-Kosarka03

Tekme so bile zanimive in borbene

 

080328-Kosarka04

Direktor PU Slovenj Gradec, mag. Jurij Ferme

 

080328-Kosarka05

Razglasitev rezultatov

 

080328-Kosarka06

Direktor uprave mag. Jurij Ferme izroča pokal zmagovalni ekipi PP Slovenj Gradec

 

080328-Kosarka08

Drugo uvrščena ekipa PP Ravne na Koroškem

 

Fotografije: Marko Rožej, PP Ravne na Koroškem
Tekst: Branko Slivnik, OKC PU Slovenj Gradec