Na Koroškem slavnostni koncerti orkestra slovenske policije postajajo tradicionalni in vse bolj prepoznavni, saj iz leta v leto privabljajo vecje število poslušalcev, kar pozitivno prispeva k promociji policije na Koroškem in potrjuje pravilnost odločitve vodstva Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec, da jih organizirajo v sodelovanju Mestno občino (MO) Slovenj Gradec.

Tako je bilo tudi letos, ko je PU Slovenj Gradec v zahvalo prebivalcem Koroške za njihov prispevek na področju zagotavljanja varnosti, v sodelovanju z Mestno občino Slovenj Gradec, organizirala slavnostni božično-novoletni koncert policijskega orkestra slovenske policije. Slavnostni koncert je bil v četrtek, 13. decembra 2007, ob 19. uri, v športni dvorani v Slovenj Gradcu. Na koncertu sta kot solista nastopila kitarist Matic SMOLNIKAR in narodno zabavni ansambel MODRIJANI. Vstop je bil prost.

Gostovanje orkestra slovenske policije v Slovenj Gradcu je tudi letos v športno dvorano privabilo preko tisoč ljudi, ki so v polni dvorani ustvarili izjemno prijetno vzdušje in topel sprejem za vse nastopajoce. Lepo izrečene uvodne pozdravne besede direktorja PU Slovenj Gradec mag. Jurija FERMETA so najavile nepozaben večer.

Pričakovanja poslušalcev so se izpolnila v največji možni meri, saj so čarobno zaigrane skladbe orkestra slovenske policije, zelo lep nastop kitarista Matica SMOLNIKARJA in svojevrstno popestritev z nastopom narodno zabavnega ansambla MODRIJANI, sprejeli z občudovanjem in nagradili z večkratnimi dolgimi aplavzi, ki so nastopajoče privabili nazaj na oder.

Veseli in zadovoljni obrazi občinstva in nastopajočih po končanem koncertu so najlepše darilo in zahvala organizatorjem. Med prijaznimi in zadovoljnimi pogledi ter stiski rok so se kovale obljube za sedaj že tradicionalen nastop orkestra  slovenske policije v naslednjem letu na istem mestu.

Nepozaben večer je mogoče razbrati tudi iz naslednjih fotografskih utrinkov:

071221-KoncertPO01

Do zadnjega kotička napolnjena športna dvorana v Slovenj Gradcu

 

071221-KoncertPO02

Pozdravni nagovor direktorja PU Slovenj Gradec mag. Jurija FERMETA

 

071221-KoncertPO03

Nastop orkestra slovenske policije pod vodstvom dirigenta Tomaža KMETIČA

 

071221-KoncertPO04

Nastop kitarista Matica SMOLNIKARJA

 

071221-KoncertPO05

Nastop narodno zabavnega ansambla MODRIJANI

 

Fotografije: Arhiv PU Slovenj Gradec

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE