Sorodne objave

Zgodovina 4. januar 2016
Sektor splošne policije 21. november 2008
 

Policisti Gorske enote Posebne policijske enote (PPE) Policijske uprave (PU) Slovenj Gradec so v soboto, dne 10. 2. 2007, v okviru zagotavljanja varnosti pohodnikov v gorah, opravili policijske naloge v casu tradicionalnega zimskega pohoda na Peco, ki je potekal v organizaciji Planinskega društva Mežica.

Skupaj s pripadniki Gorske reševalne službe Prevalje, so policisti prispevali k zagotavljanju vecje varnosti udeležencev letošnjega 19. zimskega pohoda na Peco, ki se ga je udeležilo okoli 300 pohodnikov.

070222-GorskaEnota01

Policista gorske enote PPE in pripadnik GRS skupaj za vecjo varnost ljudi v gorah

 

Za enega izmed pohodnikov se je pohod žal koncal tragicno. Med vracanjem z vrha Pece je dvainpetdesetletnemu pohodniku postalo slabo, kmalu za tem pa je doživel zastoj srca. Kljub oživljanju, ki je potekalo vse do prihoda zdravnika, je pohodnik umrl na kraju. V reševalni akciji je bil aktiviran helikopter slovenske vojske (SV), ki je pokojnega odpeljal v dolino.

 

070222-GorskaEnota02

Helikopter SV pri reševanju ponesrecenca

 

Pri nudenju prve pomoci in kasnejšemu transportu pohodnika do helikopterja, so se izkazali tudi pripadniki gorske enote PPE PU Slovenj Gradec, ki so s svojim znanjem in usposobljenostjo, pridobljeno v razlicnih predhodnih usposabljanjih, prispevali velik delež in pokazali profesionalnost, ki je potrebna ob takšnih primerih.

Tovrstne preventivne aktivnosti potrjujejo namen in pomen posebnih usposabljanj pripadnikov gorske enote posebnih policijskih enot Slovenske policije za opravljanje posebej zahtevnih nalog v gorah.

 

Fotografije: Branko Slivnik, vodja skupine PPE PU Slovenj Gradec

 

Peter PUNGARTNIK, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE