Sorodne objave

 

Na Koroškem božično-novoletni koncerti orkestra slovenske policije postajajo tradicionalni in vse bolj prepoznavni, saj iz leta v leto privabljajo večje število poslušalcev, kar pozitivno prispeva k promociji policije na Koroškem in potrjuje pravilnost odločitve vodstva PU Slovenj Gradec, da jih organizirajo v sodelovanju z župani občin v različnih krajih na Koroškem.

Tako je bilo tudi letos, ko je PU Slovenj Gradec v zahvalo prebivalcem Koroške za njihov prispevek na področju zagotavljanja varnosti, v sodelovanju z Mestno obcino Slovenj Gradec, organizirala slavnostni božično-novoletni koncert policijskega orkestra slovenske policije.

Koncert je bil v sredo, 6. decembra 2006, s pričetkom ob 19. uri, v športni dvorani v Slovenj Gradcu. Na koncertu sta kot solista nastopila Anika HORVAT in Matjaž MRAK. Vstop je bil prost.

Gostovanje orkestra Slovenske policije v Slovenj Gradcu je v športno dvorano privabilo preko tisoč ljudi, ki so v polni dvorani ustvarili izjemno prijetno vzdušje in topel sprejem za vse nastopajoče. Lepo izrečene uvodne besede direktorja PU Slovenj Gradec mag. Zlatka HALILOVIČA in pozdravne besede župana MO Slovenj Gradec Matjaža ZANOŠKARJA so najavile nepozaben večer.

Pričakovanja poslušalcev so se izpolnila v največji možni meri, saj so čarobno zaigrane skladne različnih avtorjev in zelo lepo zapete pesmi obeh solistov, sprejeli z občudovanjem in nagradili z večkratnimi dolgimi aplavzi, ki so nastopajoče privabili nazaj na oder.

Nepozaben večer je mogoče razbrati tudi iz naslednjih fotografskih utrinkov:

061218-KoncertPO01

Skoraj do zadnjega kotička napolnjena športna dvorana v Slovenj Gradcu

 

061218-KoncertPO02

 

Uvodni nagovor direktorja PU Slovenj Gradec mag. Zlatka HALILOVICA, ki je med izrecenimi besedami citiral del besedila iz pesmi Andreja ŠIFRERJA "za prijatelje si je treba čas uzet" ter jim povabil k poslušanju policijskega orkestra, ki predstavlja najlepšo simpatijo povezanosti med policijo in prebivalstvom v Sloveniji.

061218-KoncertPO03

 

Pozdravni nagovor župana MO Slovenj Gradec Matjaža ZANOŠKARJA, ki se je policistom na Koroškem zahvalil za njihov prispevek na področju zagotavljanja varnosti. Poudaril je pomen dobrega sodelovanja policistov s prebivalci, ki je temelj za varno prihodnost. Vodstvu PU Slovenj Gradec se je zahvalil za svojevrstno darilo, ki ga je prebivalcem na Koroškem v dneh pred božicno-novoletnimi prazniki darovala policija.

 

061218-KoncertPO04

Nastop orkestra slovenske policije pod vodstvom dirigenta Mira SAJETA

 

061218-KoncertPO05

Nastop solistke Anike HORVAT

 

061218-KoncertPO06

Nastop solista Matjaža MRAKA

 

061218-KoncertPO07

Za presenečenje večera sta solista Anika HORVAT in Matjaž MRAK pred zaključkom
koncerta v duetu lepo zapela še božično pesem

 

061218-KoncertPO08

Zadovoljno občinstvo je nastopajoče nagradilo z večkratnimi aplavzi na odprti
sceni in jih tako kar dvakrat privabilo nazaj na oder

 

Veseli in zadovoljni obrazi občinstva in nastopajočih po končanem božično-novoletnemu koncertu so najlepše darilo in zahvala organizatorju PU Slovenj Gradec, ki je v sodelovanju z MO Slovenj Gradec, pripravila še enega v vrsti zelo odmevnih nastopov orkestra slovenske policije.

Med prijaznimi in zadovoljnimi pogledi ter stiski rok so se kovale obljube za sedaj že tradicionalen nastop orkestra Slovenske policije v naslednjem letu v eni izmed občin na Koroškem.

 

Peter Pungartnik, spec.
TISKOVNI PREDSTAVNIK
POLICIJSKE UPRAVE