Policijska postaja Radlje ob Dravi s sosednjimi varnostnimi organi iz Republike Avstrije zelo dobro sodeluje pri izvajanju policijske dejavnosti, vrsto let pa neguje tudi redne športne stike.

Na podlagi medsebojnega dogovora vsako parno leto v pomladanskih mesecih organizirajo nogometno srečanje na območju Radelj ob Dravi, ob vsakem neparnem letu pa tovrstno srečanje organizirajo policisti sosednjih policijskih postaj iz Republike Avstrije.

Tako je bilo tudi v letošnjem letu, in sicer 7. junija 2006, ko je PP Radlje ob Dravi na nogometnem stadionu v Radljah ob Dravi organizirala nogometno srečanje med policisti PP Radlje ob Dravi in ekipo iz Republike Avstrije, ki so jo sestavljali policisti sosednjih policijskih postaj Soboth in Eibiswald, območji katerih mejita na območje PP Radlje ob Dravi.

 

060615-Nogomet

Skupinski posnetek udeležencev nogometnega srečanja

 

Obe ekipi sta na igrišču pokazali visoko stopnjo tekmovalnosti in športnega duha, zato je bil rezultat drugotnega pomena, vendar je treba omeniti, da so domačini s pomočjo športne sreče avstrijske kolege premagali po streljanju enajstmetrovk, saj se je srečanje po rednem delu končalo z neodločenim rezultatom 3:3.

Po nogometne srečanju se je druženje v sproščenem vzdušju nadaljevali do poznih večernih ur. Skovala so se nova znanstva in prijateljstva, ki jih bodo oboji nadgrajevali in dopolnjevali.

Na ta način se med policisti z obeh strani državne meje vzpostavljajo trdnejše prijateljske povezave, ki nedvomno vplivajo dobro medsebojno sodelovanje na področju vsakodnevnega opravljanja policijske dejavnosti.

 

Uredniški odbor