Sorodne objave

 

V okviru različnih prireditev VI. koroškega kulturnega poletja in 15. slovenjegraškega poletja, ki se v organizaciji Kulturnega doma Slovenj Gradec odvijajo na vrtu graščine Rotenturn v Slovenj Gradcu, smo 9. julija 2010 doživeli tudi nepozaben koncert Policijskega orkestra.

IMG 1001

Otvoritvene besede povezovalke programa


Podobno kot lani je tudi letošnji koncert Policijskega orkestra omogočilo zelo dobro sodelovanje med Policijsko upravo Slovenj Gradec in slovenjgraško mestno občino. Vroč petkov dan na Koroškem se je v zgodnjih večernih urah prelevil v hladnejši, lep in miren večer, kot nalašč za glasbene užitke.

IMG 0996

V zelo lepem ambientu graščine Rotenturn, ki je bil do zadnjega kotička napolnjen z gledalci, so glasbeniki Policijskega orkestra pod umetniškim vodenjem dirigenta Tomaža Kmetiča pričarali odmeven večer simfonične glasbe.

IMG 0998

V skrbno izbranem in raznolikem programu koncerta je kot posebna gostja večera nastopila solistka Vera Danilova.


Med gosti večera so bili poleg obeh organizatorjev koncerta, direktorja PU Slovenj Gradec dr. Jurija Fermeta in direktorice Kulturnega doma Slovenj Gradec Marjane Štaleker tudi drugi vidni predstavniki iz političnega in družbenega življenja Koroške, med njimi župan občine Slovenj Gradec Matjaž Zanoškar.

IMG 1004

Poln avditorij v atriju graščine Rotenturn


Pričakovanja poslušalcev so se izpolnila, saj so čarobno zaigrane skladbe Policijskega orkestra in svojevrstna popestritev z izjemnimi nastopi solistke Vere Danilove in solista Matjaža Mraka sprejeli z občudovanjem in nagradili z večkratnimi dolgimi aplavzi, ki so glasbenike vedno znova privabljali nazaj na oder.

IMG 1006

Ponovno se je izkazal dirigent Tomaž Kmetič

IMG 1012

Solist Matjaž Mrak je požel glasne aplavze obiskovalcev

IMG 1015

Solista sta med skupnim nastopom tudi zaplesala!


Koncerti Policijskega orkestra na Koroškem vselej privabijo veliko poslušalcev, kar na svojevrsten način pozitivno prispeva k promociji policije, zato jih bomo ob različnih priložnostih organizirali tudi v prihodnje.


Policijski orkester