Sorodne objave

 

Na parkirišču pred ravensko gimnazijo je bila v nedeljo, 29. avgusta 2010, preventivna prireditev, namenjen prometni varnosti, na kateri so sodelovali tudi policisti.

Preventivno prireditev je v okviru Ravenskih dni organiziral Klub koroških študentov. Policisti Policijske postaje Ravne na Koroškem in Postaje prometne policije Slovenj Gradec so se odzvali vabilu organizatorja in na prireditvi predstavili uporabo sredstva za prisilno ustavljanje motornih vozil, t. i. stingerja. Vodja policijskega okoliša Zvonko Uršnik je sledil pobeglemu vozniku, ki ni ustavil na znak policista. Voznika je z uporabo ''stingerja'' ustavil prometni policist Mirko Mikl.

DSC 0280

 Praktičen prikaz reševanja prometne nesreče


V okviru prireditve so policisti sodelovali tudi pri praktičnem prikazu reševanja prometne nesreče, in sicer od prihoda na kraj prometne nesreče z uporabo svetlobnih in zvočnih signalov do reševanja ponesrečenca iz vozila, ki so ga opravili člani revenske poklicne gasilske enote in ravenske reševalne postaje. Pomočnik komandirja Policijske postaje Ravne na Koroškem Miroslav Črešnik je v tem delu komentiral prihod policistov, potek reševanja in ukrepe, ki so potrebni ob obravnavanju prometne nesreče. Ob zaključku sta policista Postaje prometne policije Slovenj Gradec Mirko Mikl in Iztok Praznik opravila ogled kraja prometne nesreče.

Na prireditvenem prostoru je vodja policijskega okoliša Renato Placet predstavili delo policistov in obiskovalcem svetoval o varni udeležbi v cestnem prometu. Udeleženci so lahko preizkusili delovanje laserskega merilnika hitrosti in alkotesta.

DSC 0105

 Obiskovalci takšnih prireditev radi preizkusijo, kako deluje laserski merilnik hitrosti.


Na preventivni prireditvi so sodelovali tudi predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Ravne na Koroškem, Šolskega centra Novo mesto, Avto-moto zveze Slovenije, gasilci ravenske poklicne gasilske enote, ravenske reševalne službe ter inštruktorji varne vožnje. Slednji so predstavili naprave, ki jih uporabljajo pri svojem delu, obiskovalci pa so jih lahko tudi preizkusili. Najbolj radovedni so lahko na ''zaletavčku'' od blizu spoznali, kako pri trku vozil delujejo sile in kako učinkovita je v takšnih situacijah uporaba varnostnega pasu. Najmlajši pa so se z vozili Jumicar učili osnov vožnje.