Sorodne objave

 

Slovenija bo konec tega tedna, od 13. do 15. septembra, gostila visoke predstavnike zveze NATO. Zasedanje bo potekalo na območju Policijske uprave Ljubljana, spremljevalni program pa tudi na območjih policijskih uprav Kranj in Koper. Med obiskom delegacij bomo policisti na določenih lokacijah ali trasi potovanj varovanih oseb izvajali kratkotrajne mobilne zapore prometa. Glede na dano situacijo bomo urejali promet tudi na vseh večjih križiščih. Varovanim osebam bomo zagotavljali čim bolj nemoten prehod, ostalim udeležencem v prometu pa normalno vključitev v promet.

Na posameznih cestnih odsekih bo veljala prepoved prometa za tovorna vozila

V času obiska na posameznih odsekih cest na podlagi odredbe, objavljene 6. septembra 2019 v Uradnem listu RS št. 54/19,  velja prepoved prometa za tovorna vozila in skupin vozil, katerih največja dovoljena masa presega 7.500 kg, in vseh vozil, ki prevažajo nevarno blago v cestnem prometu, in sicer:

  • v petek, 13. septembra 2019, od 12. do 18. ure, in
  • v nedeljo, 15. septembra 2019, od 8. do 10. ure in od 12. do 17. ure.

Vozniki, upoštevajte odredbe policistov in se na pot raje odpravite prej kot običajno

Vse udeležence v cestnem prometu pozivamo, naj zaradi varnosti udeležencev obiska in lastne varnosti dosledno upoštevajo odredbe policistov, ki bodo skrbeli za varnost v cestnem prometu. Priporočamo vam, da se na pot odpravite prej kot običajno, vožnjo pa prilagodite razmeram na cestah. Vozite strpno in previdno!

 MG 7795

Ob tem seveda velja opozorilo voznikom, da se morate ob srečanju policijskih vozil za spremstvo varovane kolone, ki so označena z rdečimi in modrimi lučmi, ustaviti, se po možnosti umakniti z vozišča in varovani koloni omogočiti neoviran in prost prehod. Z vožnjo lahko nadaljujete takoj, ko mimo vas zapelje zadnje policijsko vozilo, označeno z rdečo in modro lučjo, oz. ko vam to dovolijo policisti, ki bodo urejali promet v križišču.

Morebitne spremembe bomo sproti objavljali na spletni strani policije ter preko drugih sredstev javnega obveščanja.

Povezane vsebine

Kako naj ravna voznik, ko se sreča z vozili s prednostjo oz. spremstvom?