Ob osvojitvi naslova svetovnega prvaka v ju-jitsuju je Timu Toplaku, sicer vrhunskemu športniku, zaposlenemu v Policiji, za žlahtni uspeh danes, 5. decembra 2019, osebno čestitala tudi generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar.

 IMG 3719

Športna pot Tima se je začela z vadbo za otroke s starši, ki jo je obiskoval v Ljubljani skupaj z očetom. Potem se je začel ukvarjati z gimnastiko in nogometom, vedno pa je rad šel z očetom, ki je tudi njegov trener, na kakšen trening borilnih veščin, čeprav so takrat v klubu imeli samo skupino za odrasle.

Pri 9 letih starosti je začel obiskovati treninge juda v Celju. Tako je do konca osnovne šole in del srednje šole treniral judo in ju-jitsu. Zaradi tekmovalnih ciljev se je vse bolj posvečal ju-jitsuju, kljub temu pa je bil tudi v judu redni nosilec medalj na državnih prvenstvih.

Sedaj trenira ju-jitsu, si pa zaradi raznovrstnosti športne panoge pri treningih pomaga še z drugimi športi (judo, karate, kickboks). Od decembra 2017 je zaposlen v Oddelku vrhunskih športnikov v Policijski akademiji. Je tudi mojster ju-jitsuja 2. dan in mojster juda 1. dan.

Njegov zadnji najvidnejši dosežek je zagotovo osvojitev naslova svetovnega prvaka v ju-jitsuju konec novembra letos v Abu Dabiju.

V rokah drži tudi žlahtne medalje iz evropskih in svetovnih prvenstev za kadete, mladince in člane vse od leta 2011. Prav tako ima veliko število zmag in medalj iz drugih velikih tekmovanjih (Grand slam, Grand prix, Evropski pokal).

  20191205 112212

Sprejema so se udeležili še direktor Policijske akademije Danijel Žibret in vodja Oddelka vrhunskih športnikov v Policijski akademiji Tomas Globočnik ter Timov oče in trener Gorazd Toplak, sicer zaposlen v Višji policijski šoli in med drugim mojster ju-jitsuja 7. dan, trener ju-jitsuja I, trener svetovnih in evropskih (članskih) prvakov ter prvakov na svetovnih igrah, nacionalni sodnik za ju-jitsu, selektor slovenske reprezentance, član kolegija mojstrov samoobrambe v policiji in še bi lahko naštevali.

Povezane vsebine

Tim Toplak je svetovni prvak v ju-jitsu!

Bobnarjeva in Poklukar sprejela vrhunske športnike, zaposlene v policiji

Oddelek vrhunskih športnikov