Sorodne objave

 

Namestnik generalne direktorice policije Tomaž Pečjak je danes, 9. januarja 2020, sprejel policista Draga Butaro, ki je med 16. decembrom 2019 in 7. januarjem 2020 služboval v Zagrebu. Sprejema se je udeležil še Roman Čoh iz Sektorja za mednarodne policijske operacije v Službi generalnega direktorja policije GPU.

IMG 1772

Po vzoru odličnega sodelovanja slovenske in hrvaške policije v okviru projekta Varna turistična sezona, ki sicer že poteka v času poletne in zimske turistične sezone, je bilo letošnje sodelovanje slovenskega policista v Zagrebu prvo. Zagrebški Advent namreč privabi veliko turistov, tudi iz Slovenije.

Policist Drago Butara iz Policijske postaje Krško, PU Novo mesto, je svoje naloge opravljal na območju Policijske uprave zagrebačke (I. policijska postaja Zagreb) skupaj s hrvaškimi policisti, in sicer pri policijskih dejavnostih, ki so jih hrvaški policisti opravljali v povezavi s slovenskimi državljani.

IMG 1769
V pogovoru je policist dejal, da je imel v času svojega službovanja v Zagrebu veliko stikov s slovenskimi turisti, v pogovorih z njimi pa je zaznal zadovoljstvo in pozitiven odziv nad sodelovanjem slovenske policije v tujini. Kot je še dodal, je slovenske obiskovalce opozarjal predvsem na samozaščitna ravnanja, še posebej na pojav tako imenovanih žeparskih tatvin, ki so jih pogosto v gneči izvrševali storilci. V eni izmed služb je izgubljenemu slovenskemu triletniku našel starše, pomagal pa je tudi pri oživljanju moškega, ki je na prireditvenem prostoru doživel zastoj srca, največkrat pa nudil najrazličnejše informacije.

IMG 1756

Policist je pohvalil sodelovanje s hrvaškimi kolegi in zaradi izjemno pozitivnih izkušenj predlagal, da bi se tovrstna oblika dela nadaljevala. Prav tako je hrvaška policija sodelovanje s slovenskim policistom ocenila kot visoko strokovno in pozitivno. Nedvomno tovrstne oblike sodelovanja krepijo ugled slovenske policije in sodelovanje s hrvaškimi varnostnimi organi.

Povezane vsebine:

V Zagrebu bo med prazniki služboval tudi slovenski policist