Sorodne objave

 

V Policiji vsaj enkrat letno izvedemo usposabljanje za policiste, ki svoje delo opravljajo tudi na belih strminah. Predstavnike medijev vabimo, da si v sredo, 15. januarja 2020, ob 10. uri ogledajo praktični del usposabljanja policistov smučarjev na Krvavcu.

8 IMG 0008Predstavitev praktičnega dela usposabljanja

Usposabljanje policistov na smučišču bo podrobneje predstavil Alojz Sladič iz Sektorja splošne policije v Upravi uniformirane policije na Generalni policijski upravi, skupaj z drugimi policisti. Ob
predstavitvi policijskih postopkov na smučiščih in prikazu obravnave nesreče pa bomo opozorili tudi na ukrepe za varno smučanje.

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Pričakujemo vas v sredo, 15. januarja, ob 9.40 na spodnji postaji žičnice. Kontaktna oseba je Brigita Petric iz Sektorja za odnose z javnostmi Policije, ki je dosegljiva na telefonski številki 051 659 832.

Naloge policije na smučiščih

Neposredni nadzor nad ravnanjem smučarjev in drugih oseb na smučišču je v izvirni pristojnosti nadzornikov smučišč, policisti pa imajo pooblastila, ki se nanašajo na ugotavljanje kršitev reda na smučiščih zaradi vožnje pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil in na obravnavanje nesreč na smučišču, v katerih se je nekdo hudo telesno poškodoval ali umrl. Policija na smučiščih opravlja tudi splošne naloge varovanja življenja in premoženja ljudi.

Povezane vsebine

Pooblastila policistov na smučišču

Le varna smuka je užitek - nasveti policije za večjo varnost na smučišču