Sorodne objave

 

Drugi dan maratona nadzora hitrosti so policisti izvedli še en 12-urni poostreni nadzor, tokrat na območju policijskih uprav Novo mesto, Celje, Murska Sobota in Nova Gorica, na ostalih policijskih upravah pa so se policisti nadzoru pridružili ob rednem delu. Policisti so tako včeraj, 21. maja 2020, ugotovili 555 prekoračitev hitrosti. V dvodnevnem nadzoru so policisti tako obravnavali skupaj 1.082 kršitev, lani, ko je podoben nadzor potekal le en dan na vseh upravah hkrati, pa 862 kršitev.

FotoUrosModlic AMZS 2019 radar

Foto: Uroš Modic, AMZS

Največ prekoračitev hitrosti v naseljih

Od 555 prekoračitev hitrosti so policsti obravnavali:

  • 100 kršitev na cestah izven naselja
  • 34 na avtocestah in hitrih cestah ter
  • 421 v naseljih

Od tega so 419 voznikov obravnavali na kraju, 136 lastnikom vozil pa bodo poslana obvestila o kršitvah oziroma plačilni nalogi.

Letos nekoliko slabši rezultati kot lani

V dveh 12-urnih nadzorih so policisti tako obravnavali skupaj 1.082 kršitev, kar je glede na napovedane nadzore sorazmerno veliko. V lanskem letu, ko je podoben nadzor potekal en dan na vseh omih policijskih upravah smo obravnavali 862 kršitev. Primerjava podatkov tako kaže na to, da se je trend obrnil nekoliko v negativno smer. Policija bo zato tudi v prihodnje načrtovala nadzore povezane z meritvami hitrosti. Naslednje poostrene nadzore vozniki lahko pričakujejo med 1. in 14. junijem.

Povezane vsebine

Prvi dan maratona nadzora hitrosti: Večina voznikov prilagodila hitrost, izstopajo pa posamezniki z visokimi prekoračitvami