Sorodne objave

 

Policija na področju preiskovanja kaznivih dejanj, povezanih s kršitvami pravic intelektualne lastnine, sodeluje z različnimi organi in institucijami v Sloveniji, med drugim tudi z Uradom RS za intelektualno lastnino.

V počastitev svetovnega dneva boja proti ponaredkom, ki ga obeležujemo danes, 10. junija, je pod okriljem Urada RS za intelektualno lastnino začelo delovati novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu Originalen.si.

originalen si SM img 1200x675 20

Novo informacijsko spletno mesto o ponarejanju in piratstvu Originalen.si ponuja številne informacije o intelektualni lastnini. Objavljenih pa je tudi mnogo koristnih nasvetov za potrošnike in podjetja. Med drugim boste našli koristne napotke, kako prepoznati ponaredke in se jim izogniti pri nakupu prek spleta ter kako prepoznati spletne strani z nezakonito vsebino.

Namen spletnega mesta je ozaveščanje javnosti o problemu ponarejanja in piratstva ter gospodarskih in drugih posledicah obeh pojavov za družbo, okolje, imetnike pravic intelektualne lastnine in potrošnike. Obenem je cilj seznaniti potrošnike s tveganji, ki jih ponarejeno in piratsko blago lahko pomeni za njihovo zdravje in varnost.

Povezane vsebine

Ponarejanje umetnin