Sorodne objave

 

Novica je posodobljena 19. februarja 2022.

Objavljamo pojasnilo glede vstopa v Slovenijo zaradi tranzita v drugo državo, saj v zvezi s tem prejemamo veliko vprašanj (na primer državljani Bosne in Hercegovine sprašujejo, kako je s potovanjem k sorodnikom ali na delo v Nemčijo in Avstrijo ...).

Pomembno!

Od 19. februarja 2022 pri vstopu v Slovenijo ni več omejitev zaradi covida-19. To pomeni, da za vstop v državo ni več potreben pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje) in na meji tudi ni več napotitve v karanteno na domu. To velja tudi za tranzit.

Edina omejitev pri tranzitu je, da ima oseba dokazila, da bo lahko zapustila ozemlje Slovenije in vstopila v sosednjo državo na poti. Zato priporočamo, da pred potovanjem preverite vstopne pogoje in ukrepe na mejah v državah, skozi katere oziroma v katere potujete.

 

Informacije v času koronavirusa

Vse informacije o pogojih za vstop v Slovenijo in ukrepih za zajezitev širjenja okužb najdete na vladnem portalu: Koronavirus (SARS-CoV-2) .

 

Predhodnih dovoljenj za tranzit ne izdajamo!

Predhodnih dovoljenj za vstop in tranzitiranje čez ozemlje Republike Slovenije ne izdajamo. Pogoji za prehajanje meje (vstop in tranzit v/preko Republike Slovenije) se namreč preverjajo na mejnem prehodu, ob izvajanju mejne kontrole na dan prestopa meje.

 

Povezane vsebine

Kontakt za informacije v času koronavirusa

Na vladnem portalu GOV.SI zbrane informacije o koronavirusu (SARS-CoV-2)