Sorodne objave

 

Načrtujete potovanje ali počitnice v Evropski uniji, pa se sprašujete, kakšne omejitve vas čakajo pri vstopu v ciljno državo? Odslej si boste odslej lahko pomagali z informacijami na spletni platformi Re-open EU.

Uradna spletna stran v 23 evropskih jezikih vsebuje vse bistvene podatke, ki so potrebni za načrtovanje prostega gibanja in turizma v državah članicah EU (informacije o prehodu meja, omejitvah potovanj, javnozdravstvenih in varnostnih ukrepih, razpoložljivih storitvah ter različne praktične informacije za popotnike).

Dostopna je na naslovu: https://reopen.europa.eu/sl/.

Portal Re open EU 1

Spletna platforma Re-open EU

Gre za interaktivno orodje, ki potnikom nudi pogosto posodobljene informacije. Trenutno se platforma delno opira na avtomatske strojne prevode.

Portal Re open EU cilj Slovenija

Informacije na tej strani temeljijo na najnovejših razpoložljivih podatkih držav članic EU ter so zbrane na podlagi drugih javno dostopnih in verodostojnih nacionalnih virov, vendar niso popoldne. Evropska komisija ne prevzema nobene izrecne ali implicitne odgovornosti za popolnost in točnost informacij na tej strani ali za posamezne odločitve, ki temeljijo na njih.

Povezane vsebine

Prehajanje državne meje med epidemijo zaradi koronavirusa