Sorodne objave

 

Med akcijo za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki je potekala od 20. do 26. julija 2020, smo policisti ugotovili 740 kršitev.

IMG 20190611 085707

V enotedenski preventivni akciji, ki je potekala po vsej Sloveniji, smo policisti kontrolirali 161 voznikov avtobusov in 3.280 voznikov tovornih vozil. Pri tem smo ugotovili 13 kršitev cestnoprometnih predpisov pri voznikih avtobusov in 727 kršitev cestnoprometnih predpisov pri voznikih tovornih vozil.

Najpogostejše kršitve so bile povezane z neuporabo varnostnih pasov, prekoračitvijo hitrosti in preobremenjenostjo vozila.

Znova opozarjamo, da tovorni promet in avtobusi predstavljajo visok odstotek cestnega prometa, zaradi velikosti tovrstnih vozil, njihove teže in daljše zavorne poti pa v primeru kršitev tudi resno nevarnost za vse prometne udeležence. Zato vse voznike tovornih vozil in avtobusov pozivamo k doslednemu spoštovanju cestnoprometnih predpisov ter defenzivni vožnji, ki naj bo vselej prilagojena tudi razmeram na cesti in spočitosti voznika.

Povezane vsebine

Akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov