Sorodne objave

 

Policista Posebne policijske enote - Gorske enote sta v soboto, 8. avgusta 2020, na območju Bohinja izvajala preventivne aktivnosti za večjo varnost obiskovalcev gora.

Iz izhodišča na planini Blato sta se odpravila na krožno pot: najprej do planine Jezero, nato na planino Viševnik mimo Bregarjevega zavetišča do Dvojnega jezera in čez Štabce nazaj do planine Jezero, tokrat čez planino Dedno polje.

Vreme je bilo lepo, obiskovalcev gora pa ogromno. Na izhodišču je bilo ne le polno parkirišče, ampak so bila vozila parkirana vzdolž ceste vse do odcepa, za urejanje pa so skrbeli lokalni redarji.

Na poti sta policista srečala različne skupine pohodnikov, od slovenskih do tujih, starejše in z najmlajšimi hribolazci. Opazovala sta njihovo opremljenost, odgovarjala na vprašanja in jih usmerjala po poteh. Ugotovila sta, da so domačini načeloma vsi dobro opremljeni, drugače pa je s tujci; kar nekaj sta opozorila na neprimerno obutev. Večina se jih je zahvalila in nadaljevala pot, ena skupina pa jima je odgovorila, da imajo zraven pohodne čevlje in da se bodo preobuli.

Policista ste preverjala tudi stanje planinskih poti, markacije ipd., ki so vse v redu in prehodne; tudi čez Štabce, kjer so pot na vznožju pri Dvojnem jezeru popravljali.

Povezane vsebine

Obiskovalci gora, previdno!