Sorodne objave

 

V teh dneh je ena najpomembnejših nalog policistk in policistov skrb za prometno varnost otrok, ki se vračajo v šolske klopi. Razigrani in polni vtisov namreč včasih pozabijo, da ne cesti niso sami. Zato moramo nanje toliko bolj paziti odrasli. Policisti in policistke smo tu za njih, ob prvem šolskem dnevu pa jim je s kratko poslanico uspešen in varen začetek šolskega leta zaželel tudi v. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič.

v.d.gdp poslanica prvi solski dan

Poslanica: V. d. generalnega direktorja policije Andrej Jurič vsem učencem in dijakom vošči uspešen in varen začetek šole (ogled videa)

Ob tem je nekaj besed namenil tudi staršem, ki jim je "dal" domačo nalogo - naj se te dni z otroki čim več pogovarjajo o prometnih pravilih in preverijo, kaj njihovi otroci znajo in zmorejo. Spomnil jih je tudi, da morajo paziti na svoja ravnanja, saj se otroci najbolj zgledujejo prav po starših.

Vse voznike pa je pozval, naj v bližini vrtcev in šol vozijo počasi in previdno, ne le v prvih šolskih dneh, temveč skozi vse leto.

Naj bo šolsko leto uspešno in varno!

Povezane vsebine

Šolske klopi so že pripravljene na vrnitev otrok, kaj pa naše ceste?

Prevozi skupin otrok v cestnem prometu

Naj bo vrnitev med sošolce in prijatelje prijazna. Nasilje med vrstniki ni sprejemljivo!

Nasilje med vrstniki