Sorodne objave

 

Med 6. in 15. novembrom 2020 je potekal drugi del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu. Policisti smo v tem času odredili 12.054 alkotestov, od katerih sta bila 302 pozitivna.

alkotest

Od 302 voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola, jih je 93 imelo do 0, 52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, kar 209 pa nad 0,52 mg/l. Do streznitve smo pridržali 16 voznikov, v 244 primerih pa smo začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Kar tretjini izgubljenih življenj v prometu botruje alkohol. Izmed vseh preminulih v prometnih nesrečah do konca letošnjega oktobra (78 oseb), je kar 27 oseb izgubilo življenje zaradi alkoholiziranega povzročitelja.

Zato znova opozarjamo: vožnja motornega vozila ali kolesa pod vplivom alkohola se lahko konča tragično. Tudi pri pešcih predstavlja alkohol pomemben dejavnik tveganja. Zato se nikar ne podajajte v promet, če ste uživali alkoholne pijače. Dosledno upoštevajte prometne predpise in razmere na cestah, previdnost in strpnost v prometu pa naj bosta vselej vaše vodilo. Bodite odgovorni, do sebe in drugih.