Sorodne objave

 

Tudi letos nagrajujemo tiste, ki vozijo odgovorno! Med 7. in 20. decembrom poteka akcija Slovenija piha 0,0. V tem času policisti poostreno preverjamo, ali vozite pod vplivom alkohola. Vsi, ki bodo "napihali" 0,0 in tako s svojim zgledom pokazali, da alkohol ne sodi za volan, bodo nagrajeni z zdaj že tradicionalnim koncertom Policijskega orkestra z gosti. Tokrat bo koncert potekal "brezstično" in ga boste lahko spremljali kar iz domačega naslonjača.

slovenija piha 00 2020

Ker alkohol ne spada v cestni promet, Ministrstvo za zdravje skupaj s Policijo in v okviru aktivnosti Javne agencije RS za varnost prometa tudi letos, v času epidemije, voznike na cestah opozarja o nevarnosti vožnje pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi. Mesec december je znan po številnih prometnih nesrečah, ki jih prepogosto povzročijo opiti vozniki. Da bi bile naše ceste varnejše za vse prometne udeležence, letos že petič po vrsti v okviru akcije Slovenija piha 0,0 voznikom sporočamo, da so opiti vozniki nevarni vozniki, pa tudi, da ima vožnja pod vplivom alkohola in drugih psihoaktivnih snovi lahko resne posledice za voznika, njegove sopotnike in ostale udeležence v prometu.

Policisti bodmo tudi tokrat poostreno nadzirali psihofizično stanje voznikov. Preverjali bomo vsebnost alkohola v izdihanem zraku in izvajali preizkuse s sredstvi za hitro ugotavljanje prisotnosti drog v organizmu. Kršitelje seveda čaka kazen v skladu s predpisi, vozniki, ki bodo "napihali 0,0", pa bodo takoj prejeli vstopnico za tradicionalni koncert Policijskega orkestra z gosti. Gosti zaenkrat ostajajo skriti, saj jih bomo razkrili čez teden dni, po koncu nagradne igre, ki poteka na FB Slovenija piha 0,0.

Koncert bo v nedeljo, 20. decembra 2020 ob 20h. Predvajan bo preko spleta, zato si ga bodo vozniki lahko ogledali iz domačega naslonjača skupaj s člani istega gospodinjstva.

Vstopnica za koncert vsebuje QR kodo (e-kodo) za dostop do internetnega naslova, na katerem se bo izvajal koncert. Druga možnost za dostop do koncerta in natančnejša navodila o postopku dostopa pa so zapisana na spletni strani www.nulanula.si, ki deluje v času akcije Slovenija piha 0,0.

Koncert je prijazen poklon vsem, ki se za volanom obnašajo odgovorno, trezno in vozijo 0,0. Alkohol, prepovedane droge ter druge psihoaktivne snovi namreč vplivajo na spremembo vozniških sposobnosti in slog vožnje, zato prispevajo k večjemu tveganju za nastanek prometne nesreče. Po podatkih približno vsaka deseta prometna nesreča nastane zaradi uporabe alkohola, vzrok vsake tretje smrtne prometne nesreče pa je opit voznik.

Čeprav je letošnji december drugačen, kot smo ga vajeni, ni prireditev in množičnih druženj, je vseeno mogoče pričakovati, da bodo alkoholne pijače, žal, tudi letos stalnica tega meseca. Zato smo ob začetku decembra reševalci, zdravniki, policisti in gasilci, prav tisti, ki ob prometnih nesrečah posredujemo prvi, pozvali: da bi bili praznični dnevi kljub trenutni situaciji za ljudi prijetni in da nobena družina zaradi neodgovornih udeležencev v prometu ne bi bila zavita v črnino, bodite odgovorni in vozite le trezni!

Za prometno varnost smo odgovorni prav vsi prometni udeleženci. Skupaj poskrbimo za varnost na naših cestah. Naj Slovenija tudi letos piha 0,0!