Sorodne objave

 

V sredo, 9. decembra, je bil sprejet Odlok o odrejanju in izvajanju ukrepov za preprečitev širjenja nalezljive bolezni COVID-19 na mejnih prehodih na zunanji meji in na kontrolnih točkah na notranjih mejah Republike Slovenije, ki začne veljati v soboto, 12. decembra 2020.

Ukrepi pri prehajanju meje se ne spreminjajo, nekatere spremembe pa so na zelenem in rdečem epidemiološkem seznamu držav.

Na zeleni seznam so dodane nekatere administrativne enote držav članic EU oziroma schengenskega območja: Danska: pokrajini Ferski otoki in Grenlandija; Finska: administrativna enota Aland in Norveška: administrativna enota Trøndelag. Medtem pa pri tretjih državah ni sprememb na zelenem seznamu.

Na rdeči seznam je dodana Nemčija, Združeno kraljestvo Velike Britanije in Severne Irske ter Estonija pa postaneta rdeči v celoti. Irska in Islandija nista več na rdečem seznamu, kar pomeni, da sta oranžni (vstop brez omejitev in karantene). Na rdečem seznamu tretjih držav ni sprememb.

Povezane vsebine

Vse najpomembnejše informacije, pravila in napotki, ki jih potniki potrebujejo ob prehajanju meja v času širjenja novega koronavirusa, predstavitev ukrepov, ki ob tem veljajo, in pregled držav, ki so uvrščene na zeleni, oranžni ali rdeči seznam: Prehajanje meja