Sorodne objave

 

Bližajo se informativni dnevi ter razpisi za vpis v šole in fakultete, ko bo moralo veliko mladih sprejeti odločitev o svoji poklicni poti. Da bi jim pri tem pomagali, smo jim na 13. Informativi, ki je tokrat potekala preko spleta, predstavili prednosti plemenitega, zanimivega in nikoli dolgočasnega poklica policista.

IMG 5847

Letošnje prizorišče Informative, ki je potekala 22. in 23. januarja, je bilo nekoliko drugačno kot doslej ... veliko računalnikov, ekranov, kablov, luči in tehnične podpore.

IMG 5810

Predavanja, na katerih smo predstavili organiziranost policije in možnosti zaposlovanja ter kariernega razvoja, razloge, zakaj postati policist, različna področja dela s poudarkom na najbolj zanimivih, kot so policist specialec, letalec ali varnostnik varovanih oseb, ter osebne izkušnje policistke iz življenja in šolanja v Policijski akademiji, so bila tako dobro obiskana, da smo morali odpreti dodaten termin.

20210122 081242

Pred začetkom prvega sodelovanja policije na spletnem izobraževalno-zaposlitvenem sejmu je sodelujoče nagovoril tudi namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak, ki je celotni ekipi zaželel uspešno delo.

Po nekaj začetnih tehničnih težavah, ki so bile posledica velikega zanimanja in obiska prvi dan sejma, je dogajanje na spletnem sejmišču steklo in v razstavne prostore, tudi razstavni prostor policije, privabilo izjemno veliko število učencev, dijakov, študentov in drugih, ki iščejo priložnosti za izbiro svoje karierne poti.

IMG 5859

V dveh dneh je spletno platformo obiskalo 26.932 različnih obiskovalcev, spletno stran Informative pa kar 37.535 različnih obiskovalcev. V policiji smo zabeležili nekaj več kot 5.000 obiskov našega razstavnega prostora (od tega je bilo okoli 1.200 različnih obiskovalcev), na katerem smo objavili veliko uporabnih informacij o pogojih za vpis, različnih oblikah in področjih zaposlitve v naši modri družini ter različnih delovnih mestih, kot so policist, policist nadzornik državne meje, pomožni policist in številna druga delovna mesta, za katera iščemo nove sodelavce (računalniški programerji, elektroinženirji, ekonomisti, pravniki, kemiki, veterinarski tehniki, glasbeniki itd.).

IMG 5917

Da bi odgovorili na izjemno veliko število vprašanj v klepetalnicah, smo delo organizirali na več informativnih točkah.

IMG 5886

Da je zanimanja res veliko, je pokazal vrvež v klepetalnicah, kjer smo sprejeli skoraj 800 obiskov in odgovorili na izjemno veliko število radovednih vprašanj. Po začetni zadržanosti so se mladi nekoliko opogumili in pisni klepet v veliki meri zamenjali z videoklici, v okviru katerih so lahko spoznali tudi prijazne obraze naših policistk in policistov, kriminalistk in kriminalistov na drugi strani ekrana ter z njimi bolj osebno poklepetali.

IMG 5942

Veliko zanimanja so pokazali tudi za predavanja o zaposlovanju. Tako smo namesto štirih načrtovanih izvedli kar pet predavanj o možnostih in priložnostih zaposlovanja v policiji, na katerih smo zabeležili nekaj več kot 300 obiskov. Ob množici vprašanj, ki jih kar ni zmanjkalo, smo morali predavanja podaljšati oz. preseliti v klepetalnice, kjer so se učenci, dijaki, študenti, njihovi starši ter učitelji družili z našimi policistkami in policisti.

IMG 5977

Epidemija novega koronavirusa je močno spremenila tudi sejemske dejavnosti, ki so v zadnjem letu praktično izginile s sejmišč. Predstavitev različnih vsebin, tudi s področja izobraževanja in zaposlovanja, so se v celoti preselile v spletno okolje, ki smo ga tako posamezniki kot institucije sprejeli kot del nove realnosti. Čeprav osebni stik v živo še vedno omogoča kakovostnejšo komunikacijo, se je celotna družba morala navaditi na nov način komuniciranja, kar ima tudi svoje prednosti. Vseeno se neizmerno veselimo vrnitve življenja, kot smo ga poznali, in novega srečanja v živo z vsemi, ki jih zanima poslanstvo našega poklica.

IMG 5803

Z vami smo bili splošni policisti, vodje policijskega okoliša, pripadniki posebne policijske enote, prometni policisti, kriminalisti, računalniški tehniki in programerji, inšpektorji s področja zaposlovanja, izobraževanja in usposabljanja, predstavniki za odnose z javnostmi itd.

Za vse tiste, ki ste Informativo zamudili, bomo že kmalu pripravili informativne dneve, kjer boste znova lahko poiskali odgovore na vsa vprašanja. Do takrat pa le obiščite naše spletne strani, še posebej rubriko Zaposlite se v slovenski policiji, in družbena omrežja, kjer najdete veliko informacij ter vtisov iz življenja in dela policistk in policistov. Vabljeni, da se že kmalu pridružite našim vrstam, razpis bo objavljen že februarja!

Povezane vsebine

Postani policist

Postani policist - nadzornik državne meje

Vključite se v pomožno policijo

Objave prostih delovnih mest