Sorodne objave

 

Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki je začel veljati danes, 29. januarja 2021, ne prinaša vsebinskih sprememb pri izjemah za vstop, veljavnosti testov PCR in hitrih antigenskih testov ter pri napotitvi v karanteno na meji.

Spremembe le na rdečem seznamu držav

Na rdečem seznamu držav članic EU oziroma schengenskega območja ni več Grčije (vstop iz Grčije je torej brez negativnega testa ali napotitve v karanteno), pri administrativnih enotah Norveške pa je manjša sprememba. Na seznam tretjih držav je dodana Malezija.

Povezane vsebine

Vse najpomembnejše informacije, pravila in napotki, ki jih potniki potrebujejo ob prehajanju meja v času širjenja novega koronavirusa, predstavitev ukrepov, ki ob tem veljajo, in pregled držav, ki so uvrščene na rdeči seznam: Prehajanje meja

Odlok o spremembah Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Ur. list RS št. 12/2021, 28. 1. 2021)

Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 5/21 in 9/21)