Sorodne objave

 

Zaradi zagotavljanja varnosti smučarjev so policisti pretekli vikend, med 26. in 28. februarjem 2021, preverjali, ali smučarji spoštujejo tako pravila varnega smučanja kot tudi ukrepe za preprečevanje širjenja epidemije. Nadzor so opravljali skupaj z inšpektorji Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije in Inšpektorata Republike Slovenije za infrastrukturo.

 smučanje TW brez

Varnost obiskovalcev smučišč dobro zagotovljena, večina smučarjev spoštovala pravila

Poostreni nadzor je potekal na 20 smučiščih, pri nadzoru pa je skupno sodelovalo 106 policistov. V nadzoru so policisti izrekli 114 opozoril zaradi neuporabe mask. 11 smučarjev so preizkusili z alkotestom, a so bili vsi negativni. Zaradi smučanja izven proge in po zaprti progi so podali 2 predloga za uvedbo postopka o prekršku na Inšpektorat republike Slovenije za notranje zadeve.

Kot so med nadzorom ugotovili policisti, je bilo na večini smučišč smučanje dobro organizirano, saj so imeli upravljalci dodatno osebje, reditelje in ponekod celo varnostnike, ki so skrbeli, da ni ni prihajalo do gostitev smučarjev na kritičnih lokacijah (npr. pri nakupu kart, testiranjih na koronavirus, pri vstopu na žičniške naprave, pred lokali itd.). Ob skrbi za ustrezno omejevanje širjenja okužb je bila tako varnost obiskovalcev smučišč dobro zagotovljena. Posamezniki, ki niso nosili zaščitnih mask, so upoštevali opozorila policistov ali inšpektorjev in si maske nadeli.

Nadzor na smučišči potekal v sodelovanju z drugimi pristojnimi službami

V 22 primerih so policisti nadzor opravljali z zdravstvenimi inšpektorji, v 8 pa z inšpektorji za infrastrukturo. Pri nadzorih so sodelovali tudi redarji medobčinskih redarstev, turistična patrulja ter nadzorniki Triglavskega narodnega parka (na območju Kranjske Gore) ter inšpektorji Inšpektorata za okolje in prostor, ki so na območju Policijske uprave Celje preverjali tudi nedovoljeno vožnjo v naravnem okolju.

Povezane vsebine

Poskrbite, da bo smuka varna, ne pozabite pa niti na ukrepe za preprečevanje epidemije covida-19

10 mednarodnih FIS pravil

Le varna smuka je užitek - nasveti policije za večjo varnost na smučišču

Pobarvanka - otroci, barvajte FIS pravila za smučanje in se učite

15. februarja se odpravlja omejitev gibanja med občinami in dovoljuje zbiranje do deset ljudi