Sorodne objave

 

Prvi del zimskih počitnic je za polovico osnovnošolcev že v polnem zamahu, medtem ko se druga polovica učencev že veseli prihajajočega tedna. Zaradi prostih dni, sprostitve nekaterih ukrepov in ugodnih snežnih razmer so smučišča ponekod že polna, ta vikend pa je pričakovati posebej velik obisk. Policisti zato opozarjamo vse, ki si bodo privoščili težko pričakovane zimske radosti, naj pazijo na svojo varnost in varnost drugih ter spoštujejo še vedno veljavne ukrepe za preprečevanje epidemije covida-19.

 smučanje TW brez

Spoštujte FIS pravila in smučajte tako, da bo varno za vse

Da bi bilo smučanje prijetno in predvsem varno za vse, opozarjamo obiskovalce smučišč, naj smučajo skladno z mednarodnimi FIS pravili, naj na smučiščih upoštevajo odredbe in navodila nadzornikov, policistov ter upravljavcev, pa tudi označbe na smučarskih progah. Smučišče naj uporabljajo tako, da ne ogrožajo ali poškodujejo sebe, drugih‎ ali pa naprav ali označb na smučišču.

Uporaba smučarske čelade je obvezna za otroke do vključno 14. leta starosti, njeno uporabo pa priporočamo tudi ostalim smučarjem.

Epidemija ni izginila, poskrbite za svoje zdravje in zdravje drugih

Naj počitniški čas ne prinese preveč brezbrižnosti, saj je epidemija kljub nekoliko ugodnejši sliki še vedno prisotna. Zato nikar ne zanemarite najnujnejših in obenem najučinkovitejših ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa: razkužujte si roke, ohranjajte ustrezno razdaljo in nosite maske v zaprtih prostorih, pa tudi zunaj, kjer razdalje ni možno vzdrževati.

Policisti in inšpekcijske službe bodo izvajali občasne nadzore

Policisti bodo v tem času v okviru svojega rednega dela skupaj s pristojnimi inšpekcijskimi službami izvajali nadzore na smučiščih, da bi obiskovalcem zagotovil varne pogoje za smuko, nadzirali pa bodo tudi vožnjo v naravnem okolju. Med nadzori bodo pozorni tudi na spoštovanje ukrepov za preprečevanje epidemije.

Povezane vsebine

10 mednarodnih FIS pravil

Le varna smuka je užitek - nasveti policije za večjo varnost na smučišču

Pobarvanka - otroci, barvajte FIS pravila za smučanje in se učite

15. februarja se odpravlja omejitev gibanja med občinami in dovoljuje zbiranje do deset ljudi