Sorodne objave

 

Javna agencija RS za varnost prometa (AVP) bo Policiji v uporabo predala 16 silhuet policistov z radarjem za osem policijskih uprav. V ponedeljek, 15. marca 2021, ob 11. uri, pred stavbo agencije na Kotnikovi 19 a, Ljubljana, bosta izjavi za javnost ob primopredaji predala direktor AVP Jože Hribar in vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi mag. Ivan Kapun.

20190819 114944

Dvodimenzionalne policijske silhuete v naravni velikosti imajo neposreden pozitiven preventiven učinek na umirjanje prometa.

Namen silhuet, ki so v naravni velikosti, je spodbuditi voznike, da zmanjšajo hitrost vožnje. Tak ukrep se je že izkazal kot zelo učinkovit, saj smo leta 2019 nekaj silhuet že postavili v Posočju, zaradi česar se je prometna varnost tam izboljšala.

AVP se je za širitev tega ukrepa odločila, ker se v promet vrača vse več različnih udeležencev, obseg prometa pa se povečuje. 15. marec je obenem dan, ko je predvidena menjava zimskih gum za letne. Prav tako se je že začela motoristična sezona, na cestah pa je tudi vse več kolesarjev in tudi pešcev.

Spoštovani predstavniki medijev, zaradi spoštovanja ukrepov za zajezitev širjenja epidemije vas prosimo, da svojo udeležbo obvezno najavite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Hvala za razumevanje.