Sorodne objave

 

V kranjski vojašnici Petra Petriča, kjer je danes, 19. marca 2021, potekalo cepljenje pripadnikov Slovenske vojske in vodstva slovenskih obrambno-varnostnih struktur, se je s cepivom AstraZeneca cepil tudi vodstveni kader slovenske policije, med njimi generalni direktor policije dr. Anton Olaj.

kranj cep1

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj ob prihodu v vojašnico, kjer so organizirali cepljenje

Cepljenje med policisti se je v skladu z nacionalno strategijo cepljenja proti covidu-19, ki je določila prednostne skupine za cepljenje, v zadnjem mesecu sicer že začelo, številni policisti pa so bili na podlagi odločitev svojih osebnih zdravnikov kot posebej ranljivi kronični bolniki cepljeni že prej oziroma so se že odzvali povabilu zdravstvenih domov in cepilnih centrov, določenih za organizacijo cepljenja.

 gdp cepljenje intro1

Ob tej priložnosti je dr. Olaj podal tudi izjavo za javnost, v kateri je med drugim dejal, da si vsi želimo, da bi čimprej končali to pandemijo in da bi se lahko vrnili v normalno življenje. 

Čeprav so v tokratni krizi najbolj obremenjeni zdravstveni delavci, pripadniki služb zaščite in reševanja in številni drugi, kot na primer zaposleni v vzgoji in izobraževanju, so tudi pripadniki policije že od samega pojava prvih okužb s covidom-19 pred enim letom izjemno vključeni v dogajanje. V vsem tem času so namreč brezhibno opravljali svoje redno delo in obenem številne dodatne zadolžitve, vključno s skrbjo za spoštovanje in izvajanje ukrepov za zajezitev epidemije koronavirusa, pri čemer so bili (in so še) pogosto tudi sami izpostavljeni tveganju za zdravje. Zato v Policiji cepljenje podpiramo in si želimo, da bi bilo cepljenih tudi čim več naših zaposlenih.