Sorodne objave

 

Nove spremembe Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19, ki so veljavne od 26. marca 2021, so med splošnimi izjemami oziroma dokazili za vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu črtale negativni rezultat hitrega antigenskega testa (HAG). Tudi karanteno na domu lahko oseba po novem prekine le še z negativnim rezultatom PCR testa.

Ostaja pa sedemdnevni negativni rezultat HAG testa med dokazili za vstop v Slovenije za pet kategorij (dnevni delovni migrant, dnevni šolar, starejši od 13 let, oseba, ki prevaža dnevnega šolarja, oseba, naročena na zdravstveno storitev v Sloveniji, in oseba, ki prihaja iz druge članice Evropske unije ali schengenskega območja, kjer je opravljala varstvo in pomoč …).

Dvolastniki ali najemniki zemljišča v obmejnem območju za prestop meje ne bodo več potrebovali sedemdnevnega negativnega testa

Vstop v Slovenijo brez napotitve v karanteno na domu se dovoli tudi dvolastniku ali najemniku zemljišča v obmejnem območju ali na obeh straneh državne meje, ki prehaja državno mejo s sosednjo državo zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelsko-gozdarskih del in se vrača čez mejo najkasneje v desetih urah po prehodu meje.

Rdeči seznam držav

Pri državah članicah EU oziroma schengenskega območja so spremembe na rdečem seznamu pri Avstriji, Danski, Finski, Franciji, Italiji, Norveški in Španiji. Pri tretjih državah sta črtani Malezija in Sveti Vincencij in Grenadine.

Podrobnejše informacije v sporočilu za javnost MNZ: Med splošnimi izjemami za vstop v Slovenijo se črta negativni HAG test

Povezane vsebine

Vse najpomembnejše informacije, pravila in napotki, ki jih potniki potrebujejo ob prehajanju meja med epidemijo novega koronavirusa, predstavitev ukrepov, ki ob tem veljajo, opis vseh izjem, seznam kontrolnih točk in pregled držav, ki so uvrščene na rdeči seznam, so objavljene tudi na: Prehajanje meja

Dvolastniki ali najemniki zemljišča v obmejnem območju za prestop meje ne bodo potrebovali negativnega testa

Odlok o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 30/21, 35/21 in 40/21)

Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list RS, št. 43/21, 25. 3. 2021)