Sorodne objave

 

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je danes, 21. aprila 2021, sprejel policista Policijske postaje Velenje Davida Brumca in Uroša Medveda, ki sta občanu rešila življenje.

IMG 6243

Velenjski policisti so bili v nedeljo dopoldne, 11. aprila, obveščeni o pogrešanem 60-letnem občanu. Takoj po obvestilu so začeli z iskanjem. Pri pregledovanju gozdne poti, na vzpetini proti cerkvi Sv. Jakoba, je policist zaznal komaj viden zdrs s poti čez previsno steno in v prepadu opazil negibnega moškega. Policist, ki se na srečo v prostem času ukvarja s športnim plezanjem, se je po steni spustil do moškega, drugi policist pa je nemudoma prevzel obveščanje reševalcev in koordinacijo njihovega prihoda na kraj. Ko je policist, ki se je spustil po steni, prišel do moškega, je bil ta v izjemno slabem stanju. Zaradi večje rane na zapestju je namreč izgubil mnogo krvi. Policist je nemudoma slekel del svoje uniforme ter s pomočjo palice in uniforme naredil kompresijsko obvezo, s čimer je preprečil nadaljnjo izgubo krvi, moškemu je preverjal srčni utrip, ki je bil izjemno šibak, in ga s pogovorom ohranjal pri zavesti do prihoda reševalcev. Poškodovanega so nato s skupnimi močmi odnesli do reševalnega vozila.

Sprejemu sta prisostvovala komandir Policijske postaje Velenje Boštjan Debelak in direktor Policijske uprave Celje Niko Kolar.

Povezane vsebine

Velenjska policista občanu rešila življenje