Sorodne objave

 

Policisti smo včeraj, 21. aprila 2021, po vsej Sloveniji že sedmo leto zapored izvedli maraton nadzora hitrosti. Kot smo napovedali, smo nadzor nad prehitrimi vozniki okrepili na skoraj 600 vnaprej napovedanih lokacijah, v aktivnosti pa smo vključili več kot 200 policistov. S tem smo se priključili večini evropskih policij, ki so včeraj prav tako poostreno nadzirale hitrost.

AUDI prekoracil hitrost 205 km uro

Med včerajšnjim postrenim nadzorom so policisti Postaje prometne policije Murska Sobota obravnavali 46-letnega tujega državljana, ki je na avtocesti, kjer je omejitev 110 km/h, vozil s hitrostjo kar 205 km/h.

Največ prekoračitev hitrosti je v naseljih

Aktivnosti, ki jih izvajamo v tem tednu, ko poteka akcija Hitrost, so sicer namenjene predvsem preventivnemu delovanju, kljub vsemu pa smo policisti ugotovili naslednje število prekoračitev hitrosti:

  • na avtocestah in hitrih cestah smo obravnavali 150 kršitev,
  • na cestah izven naselij 36 kršitev,
  • na cestah v naseljih 625 kršitev.

V zvezi z navedenimi kršitvami bomo policisti podali dva obdolžilna predloga na pristojni sodišči, izdali smo 496 plačilnih nalogov, 45 voznikov je moralo globo poravnati na kraju, 268 voznikov pa smo policisti le opozorili zaradi manjših prekoračitev hitrosti.

Nekaj najbolj izstopajočih kršitev

Pri večini ugotovljenih kršitev je šlo za prekoračitve hitrosti v naselju do 20 km/h in na avtocestah do 30 km/h, kljub vsemu pa so izstopali nekateri posamezniki:

  • na območju Pomurja smo policisti na avtocesti, kjer je omejitev hitrosti omejena na 110 km/h, obravnavali voznika, ki je vozil 205 km/h,
  • na Goriškem smo ustavili voznika motornega kolesa, ki je v naselju (kjer je hitrost omejena na 50 km/h) vozil s hitrostjo 92 km/h,
  • na območju Policijske uprave Celje pa smo obravnavali voznika, ki je v naselju Laško vozil s hitrostjo 90 km/h, in drugega voznika, ki je na nevarnem odseku ceste izven naselja Šentjur vozil s hitrostjo 122 km/h.

Povezane vsebine

Skupaj do varnejših cest: to sredo bo na 589 lokacijah potekal maraton nadzora hitrosti

Hitrost - počasneje je varneje