Sorodne objave

 

Prek videokonference je danes, 29. aprila 2021, potekalo spoznavno srečanje med generalnim direktorjem policije dr. Antonom Olajem in generalnim sekretarjem Interpola Jürgenom Stockom.

Videokonferenca gdp interpol 1

V slovenski delegaciji sta bila še Jože Senica, pomočnik generalnega direktorja policije, in Staša Nunič Kadunc iz Službe za evropske zadeve in mednarodno sodelovanje na Ministrstvu za notranje zadeve, delegacijo Interpola pa so poleg generalnega sekretarja sestavljali Roraima Andriani, direktorica službe za mednarodno sodelovanje in regionalno podporo, Carl Alexandre, izvršni direktor za partnerstva in načrtovanje, ter Emily Watt, strateška in politična svetovalka.

IMG 20210429 115952

Generalni sekretar Stock je ponovil svoje čestitke ob imenovanju dr. Olaja za generalnega direktorja policije. Sogovornika sta se strinjala, da je partnerstvo med Interpolom in slovensko policijo izjemno produktivno, zato sta oba izrazila zadovoljstvo s priložnostjo za izmenjavo aktualnih informacij.

Dotaknila sta se trenutne varnostne situacije v Sloveniji, pomena sodelovanja pri policijskih aktivnostih za odkrivanje in preprečevanje delovanja organiziranih kriminalnih združb ter vpliva pandemije covida-19 na notranjo varnost.

Dr. Olaj se je ob tej priložnosti zahvalil Interpolovi enoti za finančno kriminaliteto za pomoč pri preiskovanju poslovnih prevar, povezanih s pandemijo covida-19. Nazadnje pa sta se sogovorca posvetila še slovenskemu predsedovanju Svetu Evropske unije in našim prioritetam v tem obdobju.

Generalni direktor slovenske policije je sprejel povabilo generalnega sekretarja za obisk v prostorih Interpola v Lyonu, takoj ko bodo epidemiološke razmere to dopuščale. Srečanje sta zaključila v dobrem duhu in soglašala, da nadaljujeta s krepitvijo sodelovanja.

Povezane vsebine

Interpol