Sorodne objave

 

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je danes, 5. maja 2021, sprejel policista Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje Tadeja Jakopa in Aleksandra Škornika, ki sta občanu rešila življenja.

Spomnimo: policista Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje sta v sredo, 14. aprila, opravljala naloge v celjskem mestnem jedru. Do njiju je pristopil občan in povedal, da je v pritličju zapuščenega objekta našel neodzivnega moškega. Policista sta takoj odšla na kraj in tam našla moškega, ki ni kazal znakov življenja. Nemudoma sta ga začela oživljati in o dogodku takoj obvestila Regijski center za obveščanje ter naš operativno-komunikacijski center, ki je na kraj napotil še dva policista Policijske postaje Celje. Pri postopku oživljanja so se policisti izmenjavali do prihoda ekipe nujne medicinske pomoči ter jim v nadaljevanju pomagali pri oskrbi osebe in transportu do reševalnega vozila. Prav hitro in učinkovito delo vseh sodelujočih policistov je bilo ključno, da je 39-letni moški preživel. Zahvala gre tudi uslužbenki Regijskega centra za obveščanje, ki je vse od prejetega klica policistov do prihoda reševalne ekipe na kraj pomagala z napotki za oživljanje osebe.

Sprejemu sta prisostvovala komandir Policijske postaje vodnikov službenih psov Celje Nikolaj Zorec in direktor Policijske uprave Celje Niko Kolar.

Povezane vsebine

V Celju policisti rešili življenje občanu