Sorodne objave

 

Slovenska policija je sodelovala pri spremstvu in varovanju ene največjih kolesarskih dirk v svetovnem merilu Giro d'Italia. Del 15. etape je namreč potekal čez Slovenijo, in sicer čez Goriška Brda in Novo Gorico.

received 213104570443493

Da bi bila izvedba varovanja čim boljša so se v Upravi uniformirane plicije in PU Nova Gorica temeljito pripravljali na izvedbo dogodka. Pri izvedbi varovanja pa so sodelovale še policijske uprave Kranj, Ljubljana, Koper, Celje, Maribor, Novo mesto in Specializirane enote za nadzor prometa.

received 751627722187647

Na povabilo italijanskih kolegov se je skupina 19 motoristov in devetih policistov s petimi službenimi vozili v spremstvu italijanske policije v nedeljo, 23. maja 2021, odpravila v Italijo na start dirke Giro d'Italia v Ogleju (Aquileia) in na start 15. etape v Gradežu (Grado). Pred glavno dirko je potekal še promocijski dogodek Gira, katerega spremstvo so ob sodelovanju italijanskih policistov opravili trije policisti motoristi in trije policisti z dvema voziloma, in sicer od starta do cilja v Gorici. Pot je kolesarje vodila po trasi kolesarske dirke, vozili so z električnimi kolesi, udeleženci tega dogodka pa so bili med drugim tudi nekdanji in še aktivni slovenski športniki.

received 1233868873710043

Spremstvo 15. etape pa so policisti opravili skupaj z italijanskimi policisti iz Gradeža do Gorice. Že po poti na start so ceste in ulice dajale videz, da gre za dogodek, ki uživa velik ugled.
Po startu je kolesarje na celotni trasi spremljalo veliko število gledalcev. Posebno vzdušje je bilo na slovenski strani, ko so kolesarji prišli v Goriška Brda. Opazno je, da slovenski kolesarji dosegajo vrhunske rezultate in da je kolesarstvo kot šport zelo popularno. Le na koncu je malo ponagajalo vreme, ki je kolesarje osvežilo s krajšimi, a izdatnimi padavinami.

received 1653032538238464

Prireditev je prispevala k promociji Slovenije in Policije in je v celoti uspela. Sodelovanje pri varovanju dela kolesarske dirke Giro d'Italia je bila dobra priprava na naslednji odmevni dogodek, ki čaka slovenske policiste, in sicer mednarodno kolesarsko dirko Po Sloveniji 2021.