Sorodne objave

 

Slovensko policijo je danes, 29. julija 2021, obiskalo vodstvo črnogorske policije. Petčlansko delegacijo iz Črne gore sta v prostorih Ministrstva za notranje zadeve sprejela državni sekretar dr. Božo Predalič in generalni direktor policije dr. Anton Olaj s sodelavci.

IMG 7629a

Dr. Olaj je s črnogorskimi kolegi spregovoril o sodelovanju med obema policijama, za katerega ocenjuje, da je na visoki ravni in da so varnostni organi Črne gore pomemben partner slovenske policije. Med temami pogovora je bilo zlasti odlično sodelovanje na področju dela kriminalistične policije, ki si ga obe strani želita še okrepiti, sodelovanje policijskih specialnih enot ter usposabljanje in izobraževanje policistov.

IMG 7645

Delegacijo črnogorske policije so sestavljali v. d. direktorja Uprave policije v Črni gori Zoran Brđanin, v. d. pomočnika direktorja za Sektor za borbo proti kriminalu Dejan Knežević, v. d. pomočnika direktorja za Sektor policije za posebne namene Miloš Rakonjac, načelnik Oddelka za mednarodno policijsko sodelovanje in odnose z javnostmi Petar Krstajić in koordinatorka za mednarodno policijsko sodelovanje Selma Mehović.

V slovenski delegaciji pa so bili poleg državnega sekretarja dr. Boža Predaliča in generalnega direktorja policije dr. Antona Olaja še namestnik generalnega direktorja policije Danijel Žibret, pomočnik direktorja Uprave kriminalistične policije dr. Igor Lamberger, poveljnik Specialne enote Damjan Žagar, vodja Centra za varovanje in zaščito Bojan Oman, vodja Sektorja za mednarodne policijske operacije Boris Železnik in koordinatorka v tem sektorju Andrea Žegarac.

IMG 7719

Na Policijski akademiji v Tacnu pri Ljubljani smo obiskovalcem podrobneje predstavili delo in opremo Specialne enote, Centra za varovanje in zaščito ter Posebne policijske enote, ob zaključku srečanja pa so obiskali tudi Letalsko policijsko enoto.