Sorodne objave

 

Policiste in policistke Letalske policijske enote je danes, 9. avgusta 2021, obiskala skupina otrok iz združenja Gold Ribbon Slovenia. Gre za otroke, ki so zboleli za rakom. Policistom so prinesli zlato pentljo, ki je simbol boja proti vsem oblikam otroškega raka. Zlato pentljo pa bodo policisti letalci "ponesli v nebo".

IMG 7857

Bliža se namreč september, ki je mesec osveščanja o otroškem raku. Marsikje po svetu septembra potekajo različne akcije osveščanja o tej bolezni, ponekod tudi zlato zažarijo stavbe, ki imajo poseben pomen za tamkajšnjo skupnost. Letošnje dejavnosti bodo usmerjene predvsem v organizacijo akcij, s katerimi bi simbol boja proti otroškemu raku, tj. zlato pentljico, odnesli na čim več različnih kotičkov Slovenije na čim več različnih načinov in tako razširjali zavedanje o tej bolezni, ob tem pa bi otrokom pripravili doživetja, ob katerih bi se počutili sprejete in posebne.

IMG 7978

Otroci, ki zbolijo za rakom, so namreč pogosto prikrajšani za velik del otroštva in mladosti. Ko so si zaželeli obiskati policiste in si ogledati Letalsko policijsko enoto, smo se na njihovo prošnjo nemudoma odzvali. Popeljali smo jih skozi naš hangar, jim predstavili svoje delo, mali borci pa so si tudi od blizu - in te priložnosti res nima vsak - lahko ogledali naše policijske helikopterje. Ob obisku so policistom prinesli tudi zlato pentljo, ki simbolizira boj proti otroškemu raku. Pentljo bodo policisti septembra "ponesli v nebo" in se tako simbolično pridružili akciji, pripomogli k ozaveščanju o tej obliki bolezni, predvsem pa pri širjenju dobrih želja za čim prejšnjo ozdravitev otrok.

IMG 8047

Kot je ob sprejemu dejal vodja Letalske policijske enote Dejan Kink, je bilo druženje nadvse prijetno. "In kot se za nova prijateljstva spodobi, smo se drug drugemu zavezali z obljubami - policisti smo malim borcem obljubili, da bomo zlato pentljo s helikopterjem in našimi iskrenimi željami odnesli na najlepše kraje v Sloveniji, kot sta denimo Bled in Piran. Otroci pa so nam obljubili, da nas zagotovo še kdaj obiščejo." Veselimo se ponovnega snidenja!

IMG 8027