Sorodne objave

 

V sklopu nacionalne preventivne akcije Hitrost vas v petek, 13. avgusta 2021, ob 10. uri, vabimo v AMZS Center varne vožnje na Vranskem, na dogodek za medije s praktičnim preizkusom na poligonu.

Številni dejavniki, ki so povezani z objestno, tvegano ali neprilagojeno vožnjo, namreč povečajo nevarnost za nastanek prometne nesreče. Za varno udeležbo v prometu moramo zato takšne dejavnike tveganja zmanjšati in se naučiti svojo vožnjo prilagoditi razmeram na cesti.

Na dogodku bodo pomemben segment predstavljali praktični prikazi inštruktorjev varne vožnje, predstavniki medijev pa se boste tudi sami lahko preizkusili na poligonu.

Namen dogodka je ozaveščanje o pomenu prilagajanja hitrosti danim voznim razmeram in praktična seznanitev s tveganji, ki lahko nastanejo ob neprilagojeni vožnji.

Poudarki bodo namenjeni predstavitvam pomena varnostne razdalje, zavedanja dolžine zaviralne poti pri različnih hitrostih ter prilagajanja hitrosti ob dežju.

Več o tem bodo povedali:

  • direktor Agencije za varnost prometa Jože Hribar
  • vodja Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi mag. Ivan Kapun
  • predstavnik AMZS CVV, inštruktor Brane Legan

Sledila bosta prikaz vožnje inštruktorjev in preizkus s strani udeležencev (udeleženci morajo imeti veljavno vozniško dovoljenje in biti sposobni za vožnjo, podpišejo pa tudi posebno izjavo o odgovornosti).

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!

Svojo udeležbo potrdite do četrtka, 12. avgusta 2021, na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.