Sorodne objave

 

September, ki je že skoraj pri koncu, se je zaradi ozaveščanja o otroškem raku zlato obarval tudi v slovenski policiji. Letos smo se namreč pridružili kampanji, namenjeni boljšemu spoznavanju te zahrbtne bolezni, in malim borcem pomagali, da so dobre želje za ozdravitev poletele v nebo.

Zlata pentlja Bled

Pentljo, ki so nam jo prinesli otroci, smo policisti letalci s policijskim helikopterjem "ponesli v nebo" in se tako simbolično pridružili akciji, pripomogli k ozaveščanju o tej obliki bolezni, predvsem pa pri širjenju dobrih želja za čim prejšnjo ozdravitev otrok. Na fotografiji polet nad Bledom

Policiste in policistke Letalske policijske enote je že poleti obiskala skupina otrok iz združenja Gold Ribbon Slovenia. Gre za otroke, ki so zboleli za rakom. Policistom so prinesli zlato pentljo, ki simbolizira boj proti vsem oblikam otroškega raka.

Zlata pentlja Piran

Zlata pentlja nad Piranom

Letošnje dejavnosti združenja so namreč usmerjene predvsem v organizacijo akcij, s katerimi bi simbol boja proti otroškemu raku, tj. zlato pentljico, odnesli na čim več različnih kotičkov Slovenije na čim več različnih načinov in tako razširjali zavedanje o tej bolezni, ob tem pa bi otrokom pripravili doživetja, ob katerih bi se počutili sprejete in posebne.

Otroci, ki zbolijo za rakom, so namreč pogosto prikrajšani za velik del otroštva in mladosti. Ko so si zaželeli obiskati policiste in si ogledati Letalsko policijsko enoto, smo se na njihovo prošnjo nemudoma odzvali.

Obisk otrok LPE avgust2021

Otroci, združeni pod simbolom zlate pentlje, na obisku pri policistih Letalske policijske enote

Popeljali smo jih skozi naš hangar na brniškem letališču, jim predstavili svoje delo, mali borci pa so si tudi od blizu – in te priložnosti res nima vsak – lahko ogledali naše policijske helikopterje.

Zlata pentlja video1

Pripravili smo tudi spominski video njihovega obiska pri policistih: Video

Po sprejemu otrok je vodja Letalske policijske enote Dejan Kink še povedal, da je bilo druženje z njimi nadvse prijetno. "In kot se za nova prijateljstva spodobi, smo se drug drugemu zavezali z obljubami - policisti smo malim borcem obljubili, da bomo zlato pentljo s helikopterjem in našimi iskrenimi željami odnesli na najlepše kraje v Sloveniji, kot sta denimo Bled in Piran. Otroci pa so nam obljubili, da nas zagotovo še kdaj obiščejo." Veselimo se ponovnega snidenja!

Povezane vsebine

Otroci, združeni pod simbolom zlate pentlje, obiskali policiste Letalske policijske enote