Sorodne objave

 

Osem policistov je danes prejelo prav posebno "božično darilo". V oskrbo in vzgojo je namreč iz Oddelka za šolanje službenih psov Policijske akademije v njihove roke prešlo osem kepic belgijskih ovčarjev, ki bodo kmalu postali njihovi službeni pomočniki.

IMG 20211223 115150

Kužki bodo nastanjeni pri policistih na njihovem domu. V naslednjih dveh letih bodo skupaj rasli kot tandem ter - v nasprotju s prepričanjem policistov, da bodo oni "vodili igro" - en drugega vzgajali in šolali za skupno delo na terenu. Dve leti se bodo v oddelku ob pomoči izkušenih inštruktorjev udeleževali usposabljanj, da bodo lahko kmalu kar najbolje opravljali resne in zahtevne policijske naloge.

IMG 20211224 095002

Policisti so danes skoraj tri mesece stare kepice z veseljem sprejeli v svoje domove, a verjetno bodo imeli z njimi še pred večerom polne roke dela. Policijski kosmatinci so res prisrčni, a tudi zahtevni družinski člani.

IMG 20211224 094910

Kužki so odšli v enote in postaje vodnikov službenih po vsej Sloveniji, in sicer v Celje, Ljubljano, Novo Gorico, Novo mesto in Mursko Soboto. Želimo jim veliko, veliko uspeha.

Povezane vsebine

Delo s službenimi psi