Sorodne objave

 

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj je danes, 31. decembra 2021, obiskal nekatere najbolj obremenjene policijske enote na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor ter policistkam in policistom, ki silvestrovo preživljajo na delovnem mestu, tudi osebno voščil.

 

20211231 130322

Na policijskih postajah Ljubljana Vič, Ljubljana Center in Ljubljana Bežigrad se je sestal z načelniki postaj in njihovimi pomočniki ter se pogovoril o aktualni varnostni situaciji na tem območju. Policistkam in policistom se je zahvalil za njihovo vsakodnevno skrb za varnost prebivalk in prebivalcev ter jim ob tem zaželel čim mirnejši vstop v novo leto. Popoldne je obiskal še Postajo prometne policije Maribor in Policijsko postajo Maribor II ter voščil tudi tamkajšnjim policistom, ki bodo najdaljšo noč preživeli v službi.

Ob tem je dejal: "Leto, ki se izteka, je precej odstopalo od preteklih, bilo je polno izzivov in odrekanj tako na poklicnem področju kot v našem zasebnem življenju. Epidemija je tudi letos vplivala na naše delo, a vendarle sami nismo povsem brez možnost vplivanja. Zato naj bo ta praznični čas priložnost za premislek tudi o tem, kaj lahko vsak med nami stori za boljši jutri vseh." Nazadnje je kolegicam in kolegom v enotah, ki tudi na zadnji dan leta skrbijo za varnost drugih, zaželel miren in varen praznični večer ter izrazil upanje, da bodo lahko zamujeni čas čim prej nadoknadili s svojimi najbližjimi.

IMG 20211231 134955

Policiste na terenu je danes obiskal tudi namestnik generalnega direktorja policije Danijel Žibret, in sicer je osebno voščil zaposlenim na Policijski upravi Kranj, Policijski postaji Škofja Loka, Policijski upravi Novo mesto in Policijski postaji Trebnje. Državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve dr. Božo Predalič pa je že opoldne obiskal Policijsko upravo Koper in Policijsko postajo vodnikov službenih psov Koper, nato pa še Policijsko postajo Grosuplje ter policistom namenil nekaj vzpodbudnih besed.

PP VSP Koper 3