Sorodne objave

 

V minulem prazničnem tednu so policisti z nadzori hitrosti na avtocestnem križu odkrili kar nekaj prehitrih in predrznih voznikov ter jim izrekli visoke kazni. Enemu od njih so prehitro vožnjo na isti relaciji izmerili celo trikrat zapored in ga dvakrat ustavili; sledila je seveda dvojna globa.

Opisana taktika neposredne ustavitve tako tujih kot slovenskih voznikov, ki kršijo cestnoprometne predpise, ima po mnenju avtocestnih policistov močan učinek, saj se število najhujših prekrškov, ki jih obravnavajo v zvezi z neprilagojeno hitrostjo, počasi zmanjšuje.

IMG 6054 avtocestna policija znak

Istemu vozniku previsoko hitrost izmerili kar trikrat zapored!

Policisti Oddelka za upravljanje prometa in meritve s samodejnimi merilnimi napravami v Upravi avtocestne policije so 29. decembra 2021 nadzirali hitrost na avtocestnem križu. Pri tem so jim pomagale patrulje Postaje prometne policije Celje in Specializirane enote avtocestne policije Ljubljana. Med nadzorom so v smeri od Maribora proti Ljubljani zaznali voznika osebnega avtomobila znamke Range Rover. Voznik, državljan Monaka, je mimo stacionarnega merilnika hitrosti na Polskavi, kjer je hitrost omejena na 130 km/h, vozil s hitrostjo 197 km/h.

Predrznega voznika je pred izvozom Celje center z laserskim merilnikom izmerila še patrulja PPP Celje in ugotovila, da je proti njim vozil s hitrostjo 176 km/h. Voznika so ustavili in mu na kraju izrekli globo v višini 520 evrov in stransko sankcijo petih kazenskih točk. Po postopku je voznik sunkovito speljal proti Ljubljani.

Pred Vranskim ga je zaznala še patrulja SEAP Ljubljana in zapeljala za njim s specialnim vozilom policije z vgrajenim sistemom Provida. Hitrost njegove vožnje je merila na dolžini enega kilometra in ugotovila, da je ves čas vozil po levem pasu s povprečno hitrostjo 156 km/h. Voznika so še enkrat ustavili in mu ponovno izrekli kazen v višini 520 evrov in stransko sankcijo petih kazenskih točk. Po drugem soočenju s policisti je pot nadaljeval umirjeno in skrajno previdno.

Dva prehitra voznika pa sta poleg globe v višini 1.200 evrov prejela še vsak 9 kazenskih točk

Istega dne so avtocestni policisti iz Oddelka za upravljanje prometa in meritve s samodejnimi merilnimi napravami zaznali, da je voznik osebnega vozila znamke Audi RS 6, z italijanskimi registrskimi številkami, svoje vozilo peljal iz smeri Gorice proti Razdrtemu. Mimo stacionarnega merilnika hitrosti pri Vipavskem Križu je vozil 190 km/h. Voznika, sicer državljana Romunije, je ustavila patrulja SEAP Ljubljana na počivališču Barje in mu na kraju izrekla globo v višini 1.200 evrov in stransko sankcijo devetih kazenskih točk.

Kmalu zatem so previsoko hitrost izmerili tudi vozniku osebnega vozila znamke Audi RS 5, ki je mimo stacionarnega merilnika hitrosti vozil s hitrostjo 205 km/h. Državljana Kosova je ustavila patrulja Policijske postaje za izravnalne ukrepe iz Celja in mu napisala globo v višini 1.200 evrov in stransko sankcijo devetih kazenskih točk.

Povezane vsebine

Hitrost - počasneje je varneje!

Uprava avtocestne policije