Sorodne objave

 

Generalni direktor policije dr. Anton Olaj in predsednik Planinske zveze Slovenije Jože Rovan sta danes, 12. januarja 2022, podpisala vsakoletni načrt skupnih aktivnosti policije in planinske zveze.

Kot vsako leto se tudi v okviru letošnjega načrta dela policije in planinske zveze med drugim načrtuje skupno svetovanje in opozarjanje pohodnikov na nevarnosti. Policija in planinska zveza si bosta prizadevali tudi za izmenjavo statističnih podatkov in drugih informacij, ki bodo podlaga za načrtovanje učinkovitih aktivnosti za večjo varnost v gorah.

20220112 093426

Letni načrt dela Policija podpisala tudi z Gasilsko zvezo Slovenije

To pa ni edini letni načrt sodelovanja med organizacijami, ki je bil podpisan na današnji dan. Generalni direktor policije dr. Anton Olaj in predsednik Gasilske zveze Slovenije Janko Cerkvenik sta prav tako podpisala vsakoletni načrt medsebojnih oz. skupnih aktivnosti.

Letos organizaciji ponovno stremita k skupnim strokovnim usposabljanjem, ki bodo vidna kot rezultat sodelovanja in kakovosti dela na področju zaščite in reševanja, iskanja pogrešanih oseb ter preventivne in drugih dejavnosti.

20220112 110024

Podpisu obeh letnih načrtov je iz Policije prisostvoval Rajko Likozar Šimunkovič iz Uprave uniformirane policije na Generalni policijski upravi.