Sorodne objave

 

V poostrenem nadzoru, ki je potekal od 7. do 13. februarja 2022, smo policisti pri 549 voznikih avtobusov in 6.551 voznikih tovornih vozil ugotovili kar 1.359 kršitev cestnoprometnih pravil.

20210921 103538 intro

V okviru preventivne akcije za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov, ki smo jo v Policiji pretekli teden izvajali skupaj z Javno agencijo RS za varnost prometa in je bil tudi evropsko usklajen, je bilo kontroliranih 549 voznikov avtobusov, od tega 236 tujih. Ugotovili smo 93 kršitev, od tega so bile najpogostejše povezane s prekoračitvijo hitrosti in uporabo varnostnega pasu.

Ustavili in preverili smo tudi 6.551 voznikov tovornih vozil, od tega 3.623 tujih. Pri voznikih tovornih vozil smo ugotovili 1.266 kršitev, od tega so bile najpogostejše povezane s prekoračitvijo hitrosti, uporabo varnostnega pasu, preobremenjenostjo vozil, nepravilno zavarovanim tovorom in tehnično brezhibnostjo vozil.

20210921 094052

Nadzor tovornih vozil smo izvajali s preusmeritvijo tovornih vozil na kontrolne točke na avtocestah. Nadzori avtobusov so potekali na avtobusnih postajališčih, prevozi pa so bili nadzoru podvrženi tudi na avtocestah in hitrih cestah. Policisti smo bili še posebej pozorni na spoštovanje omejitev hitrosti, tehnično brezhibnost vozil, preobremenjenost, spoštovanje socialne zakonodaje, pravila o nalaganju in pritrjevanju tovora, psihofizično stanje voznikov, uporabo varnostnega pasu in uporabo naprav in opreme, ki zmanjšujejo voznikovo pozornost.

Povezane vsebine

Akcija za večjo varnost voznikov tovornih vozil in avtobusov: poostren nadzor od 7. do 13. februarja

Prometni strokovnjaki na webinarju. Vozniki gospodarskih vozil – varni in odgovorni na cestah