Sorodne objave

 

Ob začetku nacionalne preventivne akcije Hitrost Agencija za varnost prometa in Policija v ponedeljek, 21. marca 2022, vabita na novinarsko konferenco, na kateri bo predstavljena preventivna kampanja s sloganom Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj.

Številni dejavniki, ki so povezani z objestno, neprilagojeno vožnjo, povečajo nevarnost za nastanek prometne nesreče. Zaradi neprilagojene hitrosti smo v letu 2021 zabeležili skoraj 3.000 prometnih nesreč in 49 smrtnih žrtev. Več o pomenu prilagojene hitrosti, varnostne razdalje in zaviralne poti bodo na novinarski konferenci povedali:

  • Jože Hribar, direktor Javne agencije RS za varnost prometa, ki bo predstavil kampanjo s sloganom Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj
  • Robert Vehovec iz Sektorja prometne policije na Generalni policijski upravi, ki bo predstavil aktivnosti policije v okviru akcije
  • Anamaria Hren, vodja Sektorja za razvoj in koordinacijo varnosti cestnega prometa, ki bo predstavila stanje varnosti prometa v povezavi z neprilagojeno hitrostjo

V napravi za prikaz sil, ki delujejo na voznike in potnike pri trkih z manjšo hitrostjo, bodo predstavljeni primeri trčenja. Predstavniki medijev bodo lahko tudi sami preizkusili in posneli trčenje v napravi pri hitrosti "le" 11 km/h.

Novinarska konferenca in praktični prikazi bodo potekali v Izpitnem centru Ljubljana na Cesti dveh cesarjev 176, in sicer v predavalnici v 1. nadstropju, ter na parkirišču pred izpitnim centrom. Dogodek se bo začel ob 12. uri.

Zaradi organizacije dogodka predstavnike medijev prosimo, da svojo udeležbo najavijo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Spoštovani predstavniki medijev, vljudno vabljeni!