Sorodne objave

 

V včerajšnjem maratonu nadzora hitrosti, ki je potekal na približno 600 lokacijah po vsej Sloveniji, so policisti skupaj ugotovili 856 prekoračitev hitrosti. 

Največ prekoračitev je bilo ugotovljenih v naseljih, kjer smo ugotovili 555 kršitev, na cestah izven naselij je bilo ugotovoljenih 175 prekoračitev hitrsoti, na avtocestah in hitrih cestah pa 126 prekoračitev hitrosti.

Od tega so 419 voznikov obravnavali na kraju, 136 lastnikom vozil pa bodo poslana obvestila o kršitvah oziroma plačilni nalogi.

Policisti so 325 voznikov opozorili, 83 voznikov je bilo mandatno kaznovanih na kraju, 144 lastnikov vozil lahko pričakuje, da jim bodo po pošti posredovana obvestila o prekoračitvah hitrosti oziroma plačilni nalogi, ostalim voznikom pa je bil izdan plačilni nalog ali pa bo zoper njih izveden ustrezen prekrškovni postopek.

V večini primerov so policisti ugotavljali nižje prekoračitve hitrosti, še vedno pa izstopajo posamezniki, ki se ne ozirajo na omejitve hitrosti. Kljub vsem opozorilom in pozivom smo policisti ustavili voznika, ki je na relaciji Novo mesto–Trebnje vozil s povprečno hitrostjo 208 km/h.

fotka maraton

Med včerajšnjim postrenim nadzorom so policisti obravnavali voznika, ki je na avtocesti vozil s hitrostjo kar 208 km/h.

Policisti zato znova pozivamo: spoštujte cestnoprometne predpise, vozite odgovorno in previdno!

Povezane vsebine

Skupaj do varnejših cest. Ta četrtek bo na okoli 600 lokacijah po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti

Najhitrejši včasih ne pridejo na cilj. Zato bomo ta teden poostrili nadzor nad vozniki, v četrtek pa izvedli še maraton nadzora hitrosti

Hitrost - počasneje je varneje