Sorodne objave

 

Vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav in njegov pomočnik Jože Senica sta danes, 21. julija 2022, sprejela italijanskega policijskega atašeja Giulia Meddija in prvega namestnika italijanskega veleposlanika v Sloveniji, Iva Michela Polacca.

20220721 110037

Z leve: Giulio Meddi, policijski ataše na italijanskem veleposlaništvu v Ljubljani, mag. Boštjan Lindav, vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije, Ivo Michele Polacco, namestnik italijanskega veleposlanika v Sloveniji, in Jože Senica, pomočnik generalnega direktorja policije

Vljudnostni obisk je bil namenjen izmenjavi pogledov o sodelovanju med policijama obeh držav, ki je bilo v pogovorih ocenjeno kot odlično. Medsebojno sodelovanje slovenskih in italijanskih policistov pri varovanju kolesarske dirke po Italiji (Giro d'Italia) v maju letos, ki je deloma potekala tudi v Sloveniji, je izrazit primer dobre prakse čezmejnega policijskega sodelovanja.

IMG cd6f977726c45707357064564c309648 V

Med kolesarsko dirko Giro d'Italia so policijske enote delovale na obeh straneh slovensko-italijanske meje.

Sicer se je del pogovorov nanašal na potrebne ukrepe za zagotavljanje uspešnega varovanja državne meje in na proaktivne pristope k preiskovanju kaznivih dejanj. Prav tako so si zagotovili obojestransko podporo pri opravljanju nalog obeh policij ob aktualnih požarih, ki v teh dneh pustošijo na obmejnem območju goriškega Krasa.

Povezane vsebine

Mednarodno sodelovanje