Sorodne objave

 

Predstavniki vodstva Policije so se včeraj, 8. septembra 2022, sestali s koordinatorjem EU za boj proti terorizmu Ilkko Salmijem, danes pa je Salmija, ki je Slovenijo obiskal v sklopu delovnih srečanj po državah članicah EU, potem ko je 1. oktobra 2021 prevzel to funkcijo, sprejel tudi državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve, dr. Branko Lobnikar.

CTC in PGDP

Koordinator EU za boj proti terorizmu Ilkka Salmi in pomočnik generalnega direktorja policije Jože Senica

V pogovoru s Salmijem je Senica poudaril, da se v Sloveniji zavedamo svoje odgovornosti pri varovanju zunanje schengenske meje in vloge, ki jo imamo v regiji Zahodnega Balkana. Predstavniki Uprave kriminalistične policije pa so koordinatorju podrobneje predstavili delo slovenske policije na področju boja proti terorizmu, prednostne naloge in izzive, s katerimi se policija sooča pri svojem delu. Koordinator je pohvalil prizadevanja in delo Slovenije v regiji Zahodnega Balkana, še zlasti pri zmanjševanju radikalizacije in drugih področjih boja proti terorizmu.

Na UKP

Predstavniki Uprave kriminalistične policije so koordinatorju podrobneje predstavili delo slovenske policije na področju boja proti terorizmu.

Na sestanku

Sestanek na Ministrstvu za notranje zadeve

Na današnjem sprejemu na notranjem ministrstvu sta se državni sekretar Lobnikar in Salmi pogovarjala o globalnih izzivih pri boju proti terorizmu organov preprečevanja, odkrivanja in preiskovanja kaznivih dejanj, dobrih praksah in nadaljnjih korakih na tem področju na nacionalni in EU ravni. "Slovenija je varna država, stopnja tveganja terorizma je nizka," je podal varnostno oceno državni sekretar Lobnikar in dodal, da boj proti terorizmu ostaja visoko na agendi ministrstva in policije.

Ker gre pri terorizmu za globalni pojav, sta se sogovornika strinjala tudi o pomenu nenehne izmenjave informacij med državami članicami pri spremljanju terorističnih groženj. Pri tem je Lobnikar izpostavil tudi delo slovenske policije in sodelovanja s partnericami v regiji Zahodnega Balkana.

Več informacij v sporočilu Ministrstva za notranje zadeve