Sorodne objave

 

Uspešno je bilo zaključeno iskanje še enega ubežnika, ki je bil vključen v letošnjo kampanjo najbolj iskanih evropskih ubežnikov. Gre za kampanjo, ki sta jo konec letošnjega septembra zagnala Europol in Evropska mreža skupin za aktivno iskanje pobeglih oseb (ENFAST).

Arrested EUMostWanted izrez

Kampanja dosega pomembne uspehe z objavo iskanih oseb na spletni strani www.eumostwanted.eu , tako zaradi neposrednih prijetij kot tudi koristnih namigov, ki pripeljejo do dejanskih aretacij, pri vsaki taki kampanji pa se tudi več ubežnikov samih preda zaradi prevelikega pritiska nanje.

37-letni iskani moški se je konec preteklega tedna sam zglasil na prestajanje kazni.

Letošnja kampanja s sloganom "Lahko jih pomagate razkriti. #GameOver", v kateri sodelujemo tudi slovenski policisti, je usmerjena v intenzivno iskanje članov organiziranih kriminalnih združb. Slovenska policija je v kampanjo vključila tri iskane osebe, en ubežnik, iskan zaradi prestajanja kazni zaradi kaznivih dejanj zlorabe prostitucije in neupravičenega prometa s prepovedanimi drogami, je že na prestajanju kazni.

Pomagajte najti najnevarnejše ubežnike v EU

Kakršne koli podatke o iskanih osebah lahko slovenski policiji posredujete na anonimni telefon policije 080 1200, lahko pa tudi na elektronski naslov skupine za ciljno iskanje oseb: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Nekatere od oseb, ki jih trenutno išče slovenska policija, si lahko ogledate na našem spletnem seznamu Iskane osebe.

Vse informacije so dobrodošle.

Povezane vsebine

#GameOver, za pobegle kriminalce je igre konec. Lahko jih pomagate razkriti!

Iskane osebe (seznam iskanih oseb v Sloveniji)

EU Most Wanted (seznam najbolj iskanih oseb v Evropi)

Europol