Danes, 5. decembra 2022, je slovensko policijo pretresla tragična nesreča, v kateri je naš sodelavec, policist Policijske postaje Krško, izgubil življenje. Nesreča s strelnim orožjem se je zgodila med jutranjo menjavo izmene, ko je eden izmed policistov zaključeval, drugi pa začenjal službo. Takrat je prišlo do nenamernega sproženja strelnega orožja.

Policija je zavita v črnino. Izgubili smo sodelavca, kolega in prijatelja. Nesreča, ki se je zgodila, je še toliko hujša, ker je življenje izgubil izjemno mlad policist, na začetku svoje življenjske in karierne poti. Šok in bolečina sta neizmerna.

"Najhuje je za starše in svojce pokojnega policista. Z njimi čutimo tudi njegovi prijatelji in sodelavci. Eno življenje je izgubljeno, drugo zaznamovano. Ne znam si predstavljati, kaj doživlja policist, ki je nesrečo povzročil. Tudi nanj moramo pomisliti in mu nuditi oporo. To je nepredstavljiva tragedija, ki se ne bi smela zgoditi, in največji strah vsakega starša, pa tudi šefa v policiji. V policiji bomo zagotovili vso podporo svojcem, sodelavcem in tudi policistu, ki je nesrečo povzročil in je v tem trenutku v šoku in skrušen," je v današnji izjavi za javnost in ob izreku sožalja svojcem dejal v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav.

Staršem, svojcem, prijateljem in sodelavcem tragično umrlega policista v imenu celotne Policije izrekamo najbolj iskreno in najgloblje sožalje.