Sorodne objave

 

V Policijski akademiji v Tacnu, Ljubljana, smo danes, 17. februarja 2023, priredili informativni dan za vse tiste, ki jih zanima delo policista. Dopoldanski termin je obiskalo izjemno veliko zainteresiranih kandidatov, saj je bila predavalnica, ki sicer sprejme 160 ljudi, premajhna za vse zainteresirane in smo predstavitev zato organizirali v dveh delih.

Če ste predstavitev ob 10. uri zamudili, nas lahko v Policijski akademiji obiščete še danes, 17. februarja, ob 13. uri, ali jutri (v soboto), 18. februarja, ob 10. uri. Vabljeni!

 

Informativni dan v Policijski akademiji video

Oglejte si video

Dogodek sta obiskala tudi ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanovič Hovnik in v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav. Ob tem sta si ogledala vse "postaje" oziroma informativne točke, na katerih smo predstavljali policijsko delo, in se zahvalila sodelujočim policistom za zanimive in bogate predstavitve.

IMG 3799

Ministrica za javno upravo v funkciji ministrice za notranje zadeve Sanja Ajanović Hovnik je ob tej priložnosti povedala, da je delo policistk in policistov izjemno pomembno in tudi zelo raznoliko. "Današnji informativni dan prikazuje prav to raznolikost, inštruktorji povedo tudi lastne izkušnje, kaj lahko kandidati za policiste in potem policisti pričakujejo pri svojem delu. Na eni strani gre za pomembno delo, na drugi strani je tudi zahtevno, ampak je delo, ki izpolnjuje človeka in dejansko pomeni poslanstvo. Upam, da bomo danes prepričali kandidatke in kandidate, da se pridružijo vrstam pogumnih posameznic in posameznikov."

20230217 102343

Prav tako je to upanje izrazil v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav: "Naši kolegi v akademiji so se potrudili, da bi kandidatom predstavili vso čarobnost tega policijskega poklica, sicer zahtevnega, a če ga človek opravlja s srcem, je to zanj osebno zelo izpolnjujoče, še posebej zaradi zavedanja, da s svojo aktivnostjo pomaga ljudem in nasploh družbi. Danes obiskovalcem prikazujemo različne oblike policijskega dela, od prometniške do kriminalistične, pa tudi delo z živalmi, droni in ostalo, s čimer poskušamo kandidatom za policiste pokazati raznolikost policijskega dela in specialnosti, ki jih lahko dosežejo, če so pri svojem poklicu uspešni. Upamo in verjamemo, da bo letošnji vpis dober in da bomo lahko naše vrste popolnili čez dve leti, ko zaključijo to šolanje, z okoli tristo novimi kandidati."

20230217 105402

Pomočnik direktorja Policijske akademije Mag. Danilo Jamer pa je na kratko opisal izobraževalni program. Med drugim je dejal, da "ima izobraževanje v Policijski akademiji že kar dolgo 'brado', saj že več kot 50 let izobražujemo policiste za ta naš poklic, ki je zahteven, a vendar tudi lep. Trenutno izvajamo izobraževanje po višješolskem študiju, ki poteka dve leti, seveda pa mora vsak, ki želi opravljati ta poklic, pred tem izpolnjevati vse zahtevane formalne pogoje ter opraviti 'sprejemne izpite' oz. preizkus psihofizičnih sposobnosti, psihološki in zdravniški pregled, varnostno preverjanje in drugo."

20230217 101151

Obiskovalcem smo predstavili delo policista in zahtevane pogoje za sprejem v policijo, potek prijave na razpis in izbirni postopek, kriterije za izbor kandidatov za policista, šolanje v Policijski akademiji in višješolski študijski program ter druge koristne informacije. Odgovarjali smo tudi na njihova vprašanja. Svoje izkušnje in vtise pa so jim predstavili tudi študenti Višje policijske šole in policisti, ki so pred kratkim zaključili študij in sedaj že opravljajo naloge v različnih policijskih enotah.

20230217 105843

Med drugim so obiskovalci izvedeli, da je – za razliko od drugih šol in fakultet – ena od pomembnih prednosti Višje policijske šole v tem, da študenti že za čas študija sklenejo tudi pogodbo o zaposlitvi za določen čas.

20230217 111519

Po predstavitvi v predavalnici so si lahko ogledali telovadnico, borilnico, elektronsko strelišče in druge prostore.

20230217 102924

Obiskovalce smo popeljali tudi po točkah, na katerih so svoje delo predstavili policisti, ki sicer opravljajo zelo različne naloge, npr. prometni policisti, kriminalistični tehniki, policisti Specialne enote, policisti konjeniki, policisti vodniki službenih psov itd. Tako so zainteresirani tudi dobili občutek, kdo so policisti, kaj počnejo in kakšno opremo pri tem uporabljajo.

20230217 101746

Povezane vsebine

Informativni dan v Policijski akademiji - vabilo

Zaposlite se v slovenski policiji

Postani policist. Vpiši se na Višjo policijsko šolo, prijave na razpis sprejemamo do 17. marca 2023!

Javni razpis za kandidate za pomožne policiste (objavljen 3. 1. 2023, rok za prijave: 31. marec 2023)

Objave prostih delovnih mest