Sorodne objave

 

Na Policijski akademiji v Tacnu je bilo danes, 22. februarja 2023, ponovno veselo. S slovesno zaprisego pred v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjanom Lindavom je namreč Policiji obljubilo zvestobo kar 80 novih pomožnih policistov, od tega 17 pomožnih policistk. Vsi skupaj se bodo pridružili 641 kolegom, ki že opravljajo naloge pomožne policije.

IMG 5879

Zbrane je nagovoril in jih s spodbudnimi besedami pospremil na novo delovno pot v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav. Ob izreku dobrodošlice je vse navzoče spomnil, kako pomemben del policijske strukture so pomožni policisti in kako cenjena je njihova pomoč v različnih izrednih situacijah. Podaril je, da je v slogi moč in da skupaj zmoremo vse. "Dragi novi sodelavci. Za nas ste pomembni. Vi ste namreč tisti, ki jih vpokličemo, ko je to najbolj potrebno. Potrebujemo vas zlasti ob naravnih in drugih nesrečah, ko je huje ogrožena javna varnost, v primerih izrednega stanja in v podobnih okoliščinah. Pretekla leta, predvsem od migracijske krize dalje, so bila za vse nas preizkušnja vzdržljivosti in zmogljivosti. Pokazalo se je, kako pomemben je skupinski duh in kaj vse zmoremo, ko strnemo svoje vrste. Ponovno se je potrdilo, da je v slogi moč in da lahko skupaj premikamo gore. No, gora nam v resnici ne bo treba premikati, zagotovo pa nas tudi v prihodnosti čakajo številni izzivi, s katerimi se bomo, okrepljeni z vašo svežo močjo, lažje spoprijeli. Policija je namreč institucija, ki vzbuja zaupanje in na katero se državljani in državljanke, ne glede na vse, lahko vedno zanesejo. In to je izjemnega pomena," je dejal Lindav.

IMG 5788

Svetoval jim je še, naj vedno ravnajo po svojih najboljših močeh in naj zaupajo svoji presoji, jih spomnil, da prevzemajo pomembno vlogo družbenega vzgleda, in se jim zahvalil za pripravljenost priskočiti na pomoč. Ob tem je dodal, da ravno takrat, ko se ljudje razdajamo in pomagamo sočloveku, pravzaprav najbolj notranje bogatimo in pridobivamo. "Danes se podajate na novo delovno pot. Ta bo sicer občasna, dodana k vaši redni zaposlitvi. Prepričan sem, da bo notranje izpolnjujoča in da vam bo razširila obzorja ter vas mnogokrat popeljala v polje neznanega, kjer se boste morali tudi opredeljevati in sprejemati pomembne odločitve. Na srce vam polagam, da vedno ravnajte po svojih najboljših močeh, zaupajte svoji presoji in se v trenutkih preizkušnje spomnite, kaj vas je vodilo k temu delu," je še dodal v. d. generalnega direktorja policije.

IMG 5830

Zaprisege pomožnih policistk in policistov se je udeležil tudi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar.

IMG 5861

Svečano zaprisego za celotno generacijo, ki jo sicer sestavljata dve skupini, je prebral David Dvoršak, starešina prve skupine, medtem ko je starešina druge skupine Matjaž Merhar na kratko predstavil usposabljanje.

IMG 5835

Strokovno-teoretični del osnovnega usposabljanja je deseta generacija pomožne policije opravljala v Vadbenem centru Gotenica, in sicer v dveh skupinah od začetka novembra do sredine decembra preteklega leta, medtem ko je praktični del usposabljanja potekal, prav tako v dveh skupinah, v policijskih enotah v drugi polovici novembra in ves december.

IMG 5886

Posebno ponosni in veseli smo, da so vsi kandidati in kandidatke uspešno končali usposabljanje.

Pomožni policisti so pred slovesno prisego podpisali pogodbo o zaposlitvi, ki velja pet let in jo je mogoče podaljšati. Ob morebitnem vpoklicu bodo svoje naloge opravljali na območju policijske uprave, kjer imajo stalno prebivališče.

IMG 5920

Povezane vsebine

Objavili smo nov razpis za pomožno policijo, rok za prijave je 31. marec 2023.

Vključite se v pomožno policijo